Title Image

Blog

PATA YAMAHA WIL IN BARCELONA TERUG OP HET PODIUM STAAN

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla is klaar om tijdens de zesde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap, dit weekeinde op Circuit de Barcelona-Catalunya, te strijden voor het podium. Pata Yamaha-rijders Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu zijn er in ieder geval van overtuigd dat het podium mogelijk moet zijn.

 

Het vertrouwen van de twee rijders wordt ondersteund door de resultaten uit eerdere wedstrijden, met name Phillip Island, Jerez en Portimão, waar tijdens bijna elke race ten minste één officiële Yamaha R1 WorldSBK-motor op het podium heeft gestaan.

 

Het 4,627 kilometer lange Circuit de Barcelona-Catalunya ligt ten noorden van Barcelona, in de plaats Montmeló. Het is één van de drukst bereden circuits van Europa, met onder andere de Formule 1, MotoGP, heel veel andere series en ook nog volop wintertesten.

 

Met een lang recht stuk en een mix van vloeiende, technische secties is er de hoop dat de lay-out van het circuit goed past bij de officiële Yamaha R1 WorldSBK-motoren. Eerder testte het team er al, maar omdat ander weer wordt verwacht – met zelfs kan op onweer – kunnen de omstandigheden heel anders zijn dan tijdens de twee bloedhete testdagen in juli. Het team reed toen overigens in totaal liefst 332 ronden.

 

Michael van der Mark: “Ik ben echt blij dat we weer een raceweekend hebben, weer in Spanje, maar dit keer op een nieuw circuit voor ons. Ik kijk er erg naar uit, want het Circuit de Barcelona-Catalunya is een geweldige baan en het is fantastisch om daar te rijden met het WorldSBK. Het is voor ons jammer dat er nog steeds geen fans zijn, maar ik denk dat het een goed circuit is waar we goede duels kunnen hebben. We hebben er in ieder geval een hele goede test gehad, net voor de herstart van het seizoen, dus ik kijk er met vertrouwen naar uit en hopelijk kunnen we dit weekend weer voor het podium strijden.”