Title Image

Blog

PATA YAMAHA STREEFT ERNAAR ZICH TE VERBETEREN TIJDENS TWEEDE RACEWEEKEINDE OP ARAGÓN

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla streeft ernaar om zich verder te verbeteren tijdens de vijfde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap op MotorLand Aragón dit weekeinde.

 

In voorgaande jaren was het Spaanse circuit een uitdaging voor de Pata Yamaha-rijders en voor het team. Daarom was het een positieve en belangrijke stap voor Michael van der Mark om afgelopen zondag zijn eerste podium op dit circuit te scoren, met een derde plaats in de Tissot Superpole Race.

 

De verwachtingen van het officiële Yamaha-team in 2020 zijn hooggespannen, met goede resultaten in de eerste vier ronden van het WorldSBK.

 

Het is voor het eerst dat er twee keer achter elkaar op hetzelfde circuit gereden wordt en alle teams verwachten daarom een stap voorwaarts te zetten en daardoor worden spannende races verwacht. Iets waar het WorldSBK ook bekend om staat.

 

Michael van der Mark: “Ik kijk weer uit naar dit weekend! Afgelopen weekeinde was erg positief, want we hebben grote vooruitgang geboekt ten opzichte van de voorgaande jaren. Maar we misten net een beetje snelheid, vooral tijdens het tweede deel van de race. We hebben dit weekend veel ideeën om uit te proberen en het weer zal wat warmer zijn dan vorige week, dus het is misschien moeilijker om het tempo vast te houden. Maar ik ben er vrij zeker van dat we een aantal goede ideeën hebben om dat op te lossen. Ik kijk er echt naar uit om vrijdagochtend te beginnen, wanneer we die ideeën die we hebben kunnen gaan uitproberen in de vrije trainingen.”