Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Portimao test

PATA YAMAHA SLUIT EUROPEES WINTERTESTSEIZOEN SUCCESVOL AF

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft de test op het Portugese Autodromo do Algarve met een goed gevoel afgesloten, doordat zowel Michael van der Mark als zijn teamgenoot Alex Lowes het testschema succesvol wist af te ronden. Hierdoor hebben de Yamaha-engineers wederom zeer gedetailleerde informatie kunnen vergaren voor de doorontwikkeling van de WorldSBK YZF-R1.

Van der Mark, die vooral bezig was met het ontdekken van de afstelmogelijkheden van zijn nieuwe Yamaha Superbike, sloot de test af met een beste tijd van 1.42,794, gezet in z’n 75e ronde op het circuit in de Algarve. Vooral op het gebied van de juiste balans tussen grip en wendbaarheid en op het gebied van stabiliteit bij remmen en accelereren maakte Van der Mark veel progressie. Daardoor heeft hij nog meer vertrouwen gekregen in de YZF-R1 op zowel nieuwe als gebruikte banden. In totaal reed Van der Mark 144 ronden op de ‘achtbaan’ van Portimão.

Vanaf nu ligt de focus van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team op de eerste race van het jaar, die op zaterdag 25 februari op Phillip Island verreden wordt. Op maandag 20 en dinsdag 21 februari wordt in aanloop naar de Yamaha Finance-openingsraces ook nog twee dagen getest op Phillip Island.

Michael van der Mark (1.42,794 / 144 ronden): “Het was erg fijn dat we zondag al vroeg de baan op konden, want dit gaf ons veel mogelijkheden om zaken te testen. We hebben ook een racesimulatie gedaan en hoewel ik niet het ritme had dat ik graag zou willen, kwamen er wel dingen naar voren waar we in de middag aan hebben gewerkt. Terugkijkend op deze test ben ik tevreden. We hebben een aantal goede ronden kunnen maken en qua tijden zitten we er een stuk dichterbij dan aan het begin van de week. Het was interessant dat we de kans kregen om de Pirelli kwalificatieband te proberen, die speciaal ontwikkeld is voor een langere afstand. Ik weet niet of het een mogelijkheid wordt bij een race, maar het is een positieve aanvulling. Ik ben echt blij met deze vier testdagen in aanloop naar Phillip Island. Veel dank gaat uit naar het team en ik heb het echt naar mijn zin op de YZF-R1!”