Title Image

Blog

PATA YAMAHA RIJDERS KLAAR VOOR DUEL OM DERDE PLEK IN QATAR

  |   News Racing

Pata Yamaha with Rizla WorldSBK-rijders Michael van der Mark en Alex Lowes hebben dit weekeinde tijdens de laatste races van 2019 hun zinnen duidelijk gezet op de derde plaats in het FIM Superbike wereldkampioenschap. Met alleen nog de wedstrijden op het Losail International Circuit in Qatar te gaan, staat Lowes één punt voor op Van der Mark. De twee Pata Yamaha-rijders moeten dit weekeinde echter ook rekening houden met Toprak Razgatlioglu. Hij staat na drie podiums in Argentinië nog maar zes punten achter Lowes.

 

Het raceweekeinde in Qatar kent een ander tijdschema dan gebruikelijk, want er wordt van donderdag tot en met zaterdag in de vroege avond gereden: www.worldsbk.com/en/event/QAT/2019.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha with Rizla WorldSBK: “Het wordt een heel spannende seizoensfinale, dat is zeker. Slechts zes punten scheiden mij, Alex en Toprak in de strijd om de derde plaats in het klassement, wat betekent dat het doel dit weekend moet zijn om te vechten voor het podium in alle drie de races. Ik ben er vrij zeker van dat we dat in Qatar kunnen doen, want het is een van mijn favoriete circuits en een die past bij onze Yamaha R1. Ik kijk daarom erg uit naar het komende weekend, want het zou een fantastisch einde van het jaar moeten worden.”