Title Image

Blog

PATA YAMAHA-RIJDER VAN DER MARK OP HET PODIUM IN PORTIMÃO

  |   News Racing

Michael van der Mark stond vandaag op Autódromo Internacional do Algarve in Portimão voor het eerst sinds zijn overwinning in Jerez weer op het podium. De Pata Yamaha WorldSBK-rijder revancheerde zich daarmee op schitterende wijze op een lastige Superpole en reed vanaf de tiende plek naar een uiteindelijk derde positie.

 

Na een fantastische start en een aantal mooie inhaalacties in de openingsronden, knokte Michael al snel met Chaz Davies om de tweede plek terwijl het gat naar achter al redelijk groot was. Van der Mark passeerde Davies daarna op zeer dappere wijze, namelijk buitenom in de laatste bocht alleen Davies wist hem daarna direct te passeren op het rechte stuk. Van der Mark probeerde het daarna nog wel, maar had niet de snelheid om Davies voorbij te komen en werd zo derde. Hierdoor staat hij ook weer derde in de WK-tussenstand, met twee punten voorsprong op Pata Yamaha-teamgenoot Alex Lowes.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P3: “Het was geen gemakkelijk weekend en ik had moeite om een goed gevoel met de motor te krijgen in de vrije training. In de Superpole had ik een beetje pech, want ik maakte een kleine fout met als resultaat dat ik mij op de tiende positie kwalificeerde. Ik wist dat een goede start in de race vandaag heel belangrijk was. Uiteindelijk ben ik er gewoon voor gegaan en heb ik in de eerste bochten behoorlijk wat plaatsen kunnen goedmaken, waarna ik in duel raakte met Chaz. Ik passeerde hem aan de buitenkant in de laatste bocht, maar hij was in staat om op het rechte stuk terug te komen en ik had daarna niet het tempo om hem te volgen. Maar ik ben blij om na de zomervakantie weer op het podium te staan en het is een mooie beloning voor al het harde werk dat het team heeft verricht om ons hier te krijgen.”

 

Resultaten
Race 1