Title Image

Blog

PATA YAMAHA-RIJDER MICHAEL VAN DER MARK WINT RACE 2 OP JEREZ

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark heeft vandaag na een waanzinnig optreden WorldSBK Race 2 op Jerez gewonnen. De zege, de eerste voor Michael in 2019, was het perfecte slotstuk van een zeer succesvol weekeinde. Michael eindigde namelijk in alle drie de races op het podium.

 

Hoewel hij de Superpole Race moest starten van de zesde plek op de grid, wist Van der Mark zich naar een tweede plek te knokken. Hierdoor mocht hij Race 2 starten vanaf de eerste rij. Na een goede start in die tweede wedstrijd vocht hij eerst kortstondig een succesvol duel uit met Melandri en Toprak Razgatlioglu. Daarna schaduwde hij een aantal ronden regerend wereldkampioen Jonathan Rea terwijl het duo zich losreed van de rest van het veld.

 

Na zeven ronden zakte het tempo van Rea iets en daardoor kwam de jagende groep achter hun weer dichterbij. Het moment waarop Michael van der Mark besloot Rea in de tweede bocht uit te remmen en zo de leiding over te nemen. Vervolgens reed Michael foutloos weg van Rea en won met een marge van meer dan drie seconden. Dankzij deze zege staat Van der Mark nu op een stevige derde plek in de WK-tussenstand met 188 punten.

 

Resultaten
Superpole Race
Race 2

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P2/P1 – “Wat een geweldige dag! Ik was in de sprintrace niet helemaal tevreden omdat ik tijd verloor door een aantal optimistische inhaalacties, maar uiteindelijk kon ik toch als tweede finishen waardoor ik op de eerste startrij stond bij Race 2. Ik had een goede start, maar Johnny passeerde mij vrij snel. Ik was blij om achter hem te zitten en zo mijn banden te kunnen sparen nadat Alvaro crashte. Het tempo van Rea was alleen niet helemaal wat ik wilde en ik zag dat de groep achter ons begon in te lopen en dus besloot ik om Johnny te passeren en te kijken of ik weg kon rijden. Dat lukte! Het was een ongelooflijk weekend en de motorfiets was geweldig, want slechts hele kleine veranderingen waren nodig. Ik ben erg blij met de vooruitgang die met de motor is geboekt; heel veel dank aan het team en Yamaha voor al het harde werk!”