Title Image

Blog

PATA YAMAHA OP VERDERE PODIUMJACHT IN JEREZ

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team gaat er komend weekeinde alles aan doen om meer podiumplaatsen binnen te halen op Jerez tijdens de twee voorlaatste WK Superbike-races van 2017. Tijdens de afgelopen wedstrijd op Magny-Cours wist het team in de tweede manche het eerste dubbele podium ooit te pakken en dat betekende het tweede podium voor Michael van der Mark uit drie races met de Pata Yamaha R1. Michael staat daardoor momenteel zesde in de tussenstand, met 189 punten en dat zijn er slechts elf minder dan zijn teamgenoot Alex Lowes. Met negen finishes op rij laat hij bovendien zien zeer constant te zijn.

Van der Mark kan bovendien terugkijken op goede resultaten in Jerez. In 2014 won hij – op weg naar de wereldtitel – de Supersport-race en in 2015 stond hij als WorldSBK-debutant op het podium dankzij een derde plaats. Vorig jaar behaalde hij in het zuiden van Spanje een dubbele top-6-klassering.

Michael van der Mark: “We hebben deze winter veel getest op Jerez en dat – gecombineerd met de progressie die we dit seizoen gemaakt hebben – doet mij echt uitkijken naar komend weekeinde. Het is een baan waar ik goed gepresteerd heb in het verleden en op dit moment gaat het fantastisch zoals de laatste races en de test op Portimao hebben laten zien. Mijn missie voor dit weekeinde is om zo dicht als mogelijk bij de kop van het veld te zitten en, natuurlijk, zou een podium nog veel beter zijn!”