Title Image

Blog

PATA YAMAHA MET HOGE VERWACHTINGEN NAAR SEIZOENSFINALE IN QATAR

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is vastberaden om het 2018 FIM World Superbike-kampioenschap op een succesvolle manier af te ronden dit weekeinde. Michael van der Mark, tweevoudig racewinnaar dit jaar, heeft namelijk als doel om zijn indrukwekkende aantal podiumfinishes nog verder omhoog te brengen onder het kunstlicht van het Losail International Circuit in Qatar.

Het 2018-seizoen is het meest succesvolle jaar voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team tot nu toe. Zo pakte Michael van der Mark op Donington zijn eerste twee overwinningen met de Yamaha YZF-R1. Hij is mede daardoor een van de vaste toppers in het kampioenschap met 10 podiums uit 24 races.

Van der Mark staat derde in de tussenstand, maar er zijn komend weekeinde nog 50 punten te verdelen. Michael heeft daardoor twee doelen op Losail: de voorsprong op de rest van het veld verdedigen en daarnaast kijken of hij de 24 punten achterstand op Chaz Davies kan wegwerken mocht zich daar een mogelijkheid voor aandienen.

Het raceweekeinde in Qatar heeft een ander tijdschema, met enkel het WorldSBK en het WorldSSP in actie en er wordt gereden van donderdag tot en met zaterdag.

Michael van der Mark: “Ik kan niet geloven dat we alweer aan het laatste raceweekend van het seizoen beginnen. Het lijkt zo snel gegaan te zijn, misschien wel omdat we dit seizoen zoveel goede resultaten hebben behaald. We zullen er dit weekend alles aan doen om het jaar succesvol af te sluiten en we richten ons daarbij op een top-3 klassering in de eindstand. De afgelopen ronde in Argentinië was lastig, maar we verwachten dit weekend veel betere resultaten in Qatar, op een circuit dat onze YZF-R1 heel goed ligt.”