Title Image

Blog

PATA YAMAHA MAAKT STAP VOORWAARTS TIJDENS VRIJDAGSESSIES OP ARAGÓN

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla heeft vandaag enkele positieve stappen voorwaarts gemaakt tijdens de twee vrije trainingen voor de Teruel-ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap op MotorLand Aragón.

 

Michael van der Mark zette zijn competitieve run voort in FP1 met een beste rondetijd van 1’50.765, waarmee hij op de lijst met gecombineerde tijden als achtste staat. De weersomstandigheden waren anders dan tijdens de vrije trainingen van een week geleden op dezelfde locatie, vooral door het ontbreken van een koele wind.

 

Tijdens de middagsessie waren de temperaturen hoger en gaven zo een goede referentie voor de twee Pata Yamaha-rijders om hun race-afstellingen te testen. Dit uiteraard als voorbereiding op de races van zaterdag en zondag.

 

Michael van der Mark: P8 – 1’50.765 – Pata Yamaha WorldSBK Official Team: ‘Het is goed om hier dit weekend terug te zijn. De weersomstandigheden zijn een stuk warmer dan vorige keer, dus we zijn nog een beetje aan het zoeken naar de afstelling van de motorfiets. Maar de basis is er meteen. Iedereen heeft vorige week veel ronden gereden en vandaag hebben we ons vooral gefocust op de levensduur van de achterband en aan het hele pakket gewerkt om zo ons raceritme te verbeteren. Dit zal vooral voordeel moeten geven in de tweede helft van de race, waar we ons moeten zien te verbeteren. We hebben geen “tijdaanval” gedaan, maar ik denk dat we vandaag belangrijk en goed werk hebben verricht.’