Title Image

Blog

PATA YAMAHA KLAAR VOOR PORTIMAO

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team van Michael van der Mark en Alex Lowes is klaar om terug in actie te komen in Portimao, waar komend weekeinde de tiende ronde van het 2017 FIM World Superbike-kampioenschap verreden wordt. Van der Mark heeft als doel om goed te scoren, nadat hij eerder deze week werd aangekondigd als vervanger van de geblesseerde Valentino Rossi voor het Movistar Yamaha MotoGP Team op Aragon.

Van der Mark kijkt bovendien erg uit naar Portimao, aangezien dit een van de weinige circuits is waar hij al gereden heeft met zijn Yamaha R1 tijdens een wintertest. Michael scoorde tijdens de vorige ronde in Duitsland een aantal belangrijke punten, ondanks dat het een uitdagend weekeinde was. Een aantal dagen geleden kreeg hij het bijzondere nieuws te horen dat hij de kans krijgt om Valentino Rossi’s Yamaha M1 te rijden tijdens de Gran Premio Movistar de Aragón (22-24 september) voor het Movistar Yamaha MotoGP Team.

Portimao is één van de favoriete circuits van Michael en hij is daarom er volledig op gefocust om de progressie van de eerste seizoenshelft voort te zetten. Momenteel staat hij zevende in de tussenstand met 135 punten, slechts 11 stuks minder dan de rijder op de zesde plaats.

Na het raceweekeinde blijft het team in Portimao voor een officiële testdag op maandag.

Michael van der Mark: “Na het moeilijke weekeinde op de Lausitzring, kijk ik uit om te rijden op Portimao want we hebben hier een goede wintertest gehad. Daarnaast is dit circuit één van mijn favoriete banen. Het is altijd lastig om een afstelling te vinden omdat het een uniek circuit is en omdat er in één ronde veel verschillende eisen wordt gesteld. Maar dat is precies waarom ik er graag rij. Natuurlijk ben ik zeer enthousiast over de kans die Yamaha mij heeft gegeven voor Aragon, maar ik ben er nu volledig op gericht om het goed te doen op Portimao. Ik kijk er dan ook naar uit om het duel aan te gaan met de toppers dit weekeinde!”