Title Image

Blog

Michael van der Mark - Phillip Island

PATA YAMAHA KLAAR VOOR OPENINGSRACES OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft een positief voorseizoen succesvol afgesloten tijdens de officiële tweedaagse test op Phillip Island. Het team is daardoor klaar voor de eerste ronde van het 2018 FIM Superbike Wereldkampioenschap dat dit weekeinde op hetzelfde circuit verreden wordt. Na indrukwekkende prive-testen op Portimao en Jerez, werkte het team ook in Australië hard. Het onderlinge verschil tussen Michael van der Mark en Alex Lowes was klein: Michael eindigde uiteindelijk als zesde en Lowes als zevende, waarbij de focus vooral lag op de race-afstelling en levensduur van de banden.

Het was een drukke winter voor het team en de rijders, want voor Phillip Island waren ze aanwezig tijdens de Yamaha Motorsports Media Conference in Thailand. Als gast van de Yamaha Motor Corporation kregen ze niet alleen de kans om de passionele fans te ontmoeten, maar konden ze ook de 2018 Pata Yamaha WorldSBK-kleurstelling showen naast het Movistar Yamaha MotoGP Team van Valentino Rossi en Maverick Viñales.

Daarna volgden twee testdagen op Phillip Island. Michael van der Mark wist zijn vorm goed vast te houden en eindigde dankzij een 1:31.131 als zesde nadat hij 141 ronden gereden had in twee dagen. Het wordt voor de 2014 WorldSSP-kampioen zijn tweede jaar voor Yamaha nadat hij in zijn eerste jaar al indruk maakte met podiums op Portimao en Magny-Cours en door als zesde te eindigen in de eindstand. Het doel voor 2018 is om te strijden voor de overwinningen. Na twee top-10-finishes in 2017, kijkt Michael er erg naar uit om het 2018-seizoen af te trappen op het circuit waar hij in 2016 een dubbel podium pakte.

Het 2018 FIM Superbike Wereldkampioenschap begint voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team officieel op vrijdag om 9:45 uur lokale tijd met de eerste vrije training.

Michael van der Mark: “De tweedaagse test op Phillip Island zit erop en het was een goede test. De eerste dag was echt winderig, maar het is altijd leuk om op dit circuit te rijden en snel op snelheid te zitten. We waren behoorlijk snel vanaf het begin en gedurende de dag hebben we geprobeerd de juiste richting te vinden en waren we aan het einde redelijk snel. Op de tweede dag was er minder wind, maar het was ietsje warmer en we waren meteen sneller wat heel positief is. We hebben veel dingen geprobeerd op dinsdag. Ik had twee motoren, met twee verschillende afstellingen waardoor we ze achter elkaar konden testen en vergelijken. We waren echt consistent. We hebben nog een paar tienden nodig, maar na een lange run hebben we enkele belangrijke details aan de R1 aangepast en het voelde meteen veel beter. De motorfiets was gemakkelijker te rijden en ik ging ook sneller. Het was een geweldige test en nu moeten we wachten tot het raceweekeinde begint. Het is een lange winter geweest en ik kan niet wachten om weer te gaan racen!”