Title Image

Blog

PATA YAMAHA IMPONEERT VRIJDAG ONDER MOEILIJKE OMSTANDIGHEDEN IN DONINGTON

  |   News Racing

Het was een veelbelovende start voor Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team vrijdag op een nat en winderig Donington Park waar dit weekend de zesde ronde van het 2018 Motul FIM Wereldkampioenschap Superbike wordt verreden. Michael van der Mark, die ondanks het wisselvallige weer de hele dag door verbeterde, noteerde met een snelste ronde van 1’28.768 de zesde tijd op de gecombineerde lijst.

Lastige omstandigheden bestaande uit harde regen en stevige windstoten zorgden ervoor dat FP1 en FP2 in zijn geheel in de regen werden verreden. Gelukkig verdween de regen in de middag, echter kwam de baantemperatuur niet boven de 17°C maar dankzij de felle wind konden de coureurs in FP3 onderweg met slicks.

Van der Mark was nog steeds herstellende van een virus dat hij eerder had opgelopen waardoor hij in de eerste zeer natte vrije training besloot over te slaan om geen risico te nemen. Ten tijde van FP2 voelde de Nederlander zich beter en wist met een 1’40.872 op het natte asfalt naar de vijftiende tijd te komen. Met slicks onderweg in FP3 kon hij verder aan het werk op een droge baan. Ondanks een crash in ‘Hollywood’, bocht 3, wist Van der Mark met een 1’28.768 de zesde tijd te rijden met een marge van 0.765 seconde naar snelste man Jonathan Rea. De 25-jarige coureur heeft er vertrouwen in dat hij zaterdag een stap kan maken en met zijn snelheid en constantheid mee kan strijden voor het podium in de eerste race.

Michael van der Mark: “Het waren moeilijke omstandigheden vandaag op Donington, heel tricky! Ik besloot om in FP1 geen risico’s te nemen aangezien ik nog herstellende was van mijn virus en de baan was echt heel nat. In de derde sessie konden we eindelijk op een droge baan rijden wat goed is omdat het erop lijkt dat de race ook in droge omstandigheden verreden zal worden. Vanaf het begin voelde ik me goed en wist mezelf iedere ronde te verbeteren. We hebben wat kleine aanpassingen gedaan en zelf na de valpartij, waarna de monteurs de fiets heel snel hebben gerepareerd, wist ik mijn rondetijd te verbeteren. Ik ben heel tevreden met het geleverde werk van het team maar we moeten nog iets meer doen om onze snelheid en constantheid te verbeteren maar ik kan blij zijn met deze eerste dag.”

Wederom zijn de weersverwachtingen wisselvallig voor de zaterdag waar de WorldSBK klasse om 10:00 uur Nederlandse tijd de FP4 sessie zal verrijden met om 11:45 uur de kwalificaties en om 14:15 uur de eerste race.

Gecombineerde rondetijden vrijdag.