Title Image

Blog

MICHAEL VAN DER MARK START IN 2023 OPNIEUW VOOR BMW MOTORRAD MOTORSPORT IN HET WORLDSBK

  |   News Racing
  • Michael van der Mark gaat in 2023 zijn derde seizoen in bij het BMW Motorrad WorldSBK Team.
  • BMW Motorrad Motorsport verwacht hem na de zomerstop terug van zijn blessure.
  • Michael van der Mark: “Ik weet zeker dat we samen een succesvolle toekomst tegemoet gaan.”

Michael van der Mark en BMW Motorrad Motorsport hebben hun samenwerking verlengd en zullen ook samen strijden in het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) van 2023. Dat wordt het derde seizoen voor Van der Mark op de BMW M 1000 RR en hij zal opnieuw samenwerken met Scott Redding (GBR) in het BMW Motorrad WorldSBK Team.

 

Van der Mark is sinds 2021 een BMW Motorrad-fabrieksrijder. Zijn grootste succes met de BMW M 1000 RR kwam vorig seizoen in Portimão (POR), waar hij de overwinning pakte in de Superpole-race. Dit seizoen houden blessures de Nederlander helaas voornamelijk aan de kant; enkel tijdens zijn thuisrace op Assen stond hij aan de start tot nu toe in 2022. Bij het evenement daarna – in Estoril (POR) – liep hij een bovenbeenblessure op waarvan hij momenteel aan het herstellen is. BMW Motorrad Motorsport verwacht dat hij na de zomervakantie terugkeert in het WorldSBK.

 

“We zijn erg blij dat Michael bij ons blijft”, zegt BMW Motorrad Motorsport Director Marc Bongers. “In zijn eerste seizoen, in 2021, paste hij zich heel goed aan hoewel de BMW M 1000 RR hem aanvankelijk onbekend was. Hij bevestigde dit met een overwinning in Portimão. Zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de M RR in het eerste seizoen was enorm belangrijk voor ons project. Helaas wordt Michael sinds deze winter geplaagd door blessures. We hebben er echter alle vertrouwen in dat hij, wanneer hij fit is, snel weer op zijn oorspronkelijke snelheid zal zitten en dat hij in staat zal zijn om daarop voort te bouwen. Ook tijdens de herstelperiode is Michael nauw betrokken gebleven bij de BMW-familie en het is fantastisch dat hij ook in de toekomst een integraal onderdeel van de familie zal blijven. Het was voor ons belangrijk om de contractverlenging vóór de zomervakantie rond te hebben om zo ons vertrouwen in hem te uiten, waardoor hij zich volledig kan concentreren op zijn herstel. We kijken uit naar zijn comeback en een sterk seizoen in 2023.”

 

“Ik ben erg blij met de BMW Motorrad Motorsport-familie en erg blij met de verlenging van onze samenwerking”, aldus Van der Mark. “Helaas is het huidige seizoen voor mij nog niet verlopen zoals gehoopt. Daar kan ik echter niets aan veranderen en het is nu vooral zaak om volledig te herstellen. Ik mis alles – het team, de motor, het racen – maar het enige dat telt is wat de dokters zeggen, en ik volg hun aanbevelingen op. We zullen moeten zien wanneer ik precies weer kan racen. Ik zag op Assen hoeveel potentieel de motorfiets dit seizoen heeft en het project heeft sindsdien veel vooruitgang geboekt. Dat kon je goed zien in de afgelopen races en werd bevestigd door Scott’s podium op Donington. Ik kijk ernaar uit om weer in actie te komen en mijn steentje bij te dragen, want ik weet zeker dat we samen een succesvolle toekomst tegemoet gaan!”