Blog

MEER WAARDEVOLLE ERVARING VOOR BMW MOTORRAD MOTORSPORT OP MOTORLAND ARAGÓN

|   News Racing

Alcañiz. BMW Motorrad Motorsport heeft meer waardevolle ervaring opgedaan voor de verdere ontwikkeling van de BMW M 1000 RR tijdens de tiende van in totaal twaalf evenementen van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) van dit seizoen

Michael van der Mark (NED) eindigde de kwalificatie op Motorland Aragon in Spanje als 14e. De openingsrace op zaterdag kende veel positiewisselingen en Van der Mark reed halverwege de race de top-10 binnen, maar viel daarna iets terug en eindigde op de 13e plaats.

Michael eindigde vervolgens in de Superpole-race op zondagochtend op de 14e plaats, maar de Nederlander werd vervolgens gepromoveerd naar de 13e plek vanwege een straf voor een andere coureur.

In de tweede hoofdrace op zondagmiddag schoot Van der Mark bij de start de top-10 binnen en bleef daar rijden totdat Garrett Gerloff (USA / Bonovo action BMW Racing Team) hem kort voor de finish passeerde. Van der Mark kwam uiteindelijk slechts een paar tienden van een seconde achter Gerloff als elfde over de streep.

De elfde en voorlaatste ronde van het 2023 WorldSBK-seizoen vindt dit weekend (29 september tot en met 1 oktober) plaats in Portimão (POR).

Michael van der Mark, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team (SP: 14 / R01: 13 / SP Race: 13 / R02: 11): “Vanochtend hebben we de motor veranderd en ik voelde mij er goed bij en ik was vrij constant in de warm-up. In de Superpole-race probeerden we de SCQ-band omdat we niets te verliezen hadden en eerlijk gezegd voelde ik mij daar goed bij. Maar ik kon de rijders voor mij niet inhalen en ik miste wat vertrouwen om aan te vallen. In race twee had ik echt een goede start en een goed tempo vanaf het begin. Ik kon bij een paar anderen blijven en ik was blij met de motor. Na een paar ronden begon ik moeite te krijgen bij bocht-in, maar het tempo was nog steeds goed. Helaas had ik op het eind wel iets meer moeite en werd ik alsnog gepasseerd. Maar goed, we hebben goede progressie geboekt in race twee en ik begin mij steeds beter te voelen op de race-afstanden en daar ben ik blij mee.”