Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Imola voorbeschouwing

VAN DER MARK VOL VERTROUWEN NAAR IMOLA

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijders Michael van der Mark en Alex Lowes maken zich momenteel klaar voor de vijfde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap, dat komend weekeinde verreden wordt op het legendarische circuit van Imola. Doel is de vooruitgang van de afgelopen races doorzetten om zich zo wellicht te kunnen verzekeren van het eerste podium van dit jaar. Zeker na de veelbelovende tweede manche op Assen, waar Van der Mark en Lowes respectievelijk vierde en vijfde werden met de 2017 Yamaha YZF-R1’s.

Michael kende sowieso een memorabel weekeinde in Assen. Na een teleurstellende race op zaterdag, sloeg hij op zondag in stijl terug nadat hij vanaf de elfde plaats moest starten. Door de fantastische inhaalrace voor eigen publiek staat Van der Mark nu zesde in de tussenstand met 62 punten en dat zijn slechts 14 punten minder dan zijn teamgenoot Lowes.

Michael van der Mark: “Ik kijk uit naar Imola. Assen was een hectisch weekeinde, maar aan het einde was het resultaat erg goed. Ik hoop dat we onze goede vorm vast kunnen houden en opnieuw kunnen knokken voor een top-5-klassering. Imola is een compleet andere baan dan de circuits waar we tot nu toe gereden hebben. Ik ben daarom erg benieuwd hoe de R1 het hier gaat doen met onze basisafstelling. Ik ben in ieder geval vol vertrouwen dat we een goed weekeinde kunnen hebben.”