Title Image

Blog

2017 Laguna Seca vrijdag

VAN DER MARK PAKT ZWAARBEVOCHTE ACHTSTE PLAATS IN RACE 1 OP LAGUNA SECA

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-coureur Michael van der Mark kende een zaterdag met twee gezichten tijdens de Superpole en Race 1 op Laguna Seca. Startend vanaf de dertiende plaats reed hij zich sterk naar voren om uiteindelijk als achtste te finishen, ondanks een brandende zon, een baantemperatuur van bijna 60 graden en een race vol gripproblemen.

Van der Mark moest zich voor de tweede keer dit seizoen via SP1 proberen te kwalificeren voor SP2 en gaf alles om dat voor elkaar te krijgen. Helaas bleek het net niet genoeg te zijn en miste hij voor de eerste keer in de kleuren van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team de beslissende Superpole, al was het verschil met slechts 0,2 seconde erg klein. Vanaf de dertiende plek kende Michael een goede start en pakte meteen een paar plaatsen, die hij vervolgens helaas verloor nadat Leon Camier in de tweede bocht wijd ging en Michael geen kant op kon. Vanaf de twaalfde plaats begon Michael een inhaalrace, ondanks het feit dat hij zich bocht-in niet helemaal vertrouwd voelde op de R1 en ondanks gripproblemen.

Toch vond hij een stabiel ritme waardoor hij zich naar voren reed. Na elf ronden lag hij al tiende en vond de aansluiting bij de drie rijders voor hem. Eerst moest Lorenzo Savadori er aan geloven, gevolgd door Leandro Mercado. Jordi Torres bleek op plaats zeven uiteindelijk net buiten bereik te liggen waardoor Michael als achtste over de finish kwam en daarmee acht belangrijke WK-punten pakte en nog maar 18 punten achter teamgenoot Alex Lowes staat.

Door de nieuwe gridregels start Van der Mark in Race 2 vanaf de vijfde plaats, de middelste plek op de tweede rij.

Michael van der Mark: “Ik had vanaf plek dertien een prima start, maar daarna ging Camier wijd en verloor ik in bocht 2 een aantal plaatsen. Direct merkte ik dat ik problemen had met insturen. Door hard te pushen vond ik een veilige limiet, maar die was wel veel langzamer dan vanmorgen. Ik was niet blij met die pace maar aan het einde liep ik toch in op de groep voor mij en wist er twee in te halen. Achtste was denk ik het maximaal haalbare vandaag en we moeten iets vinden om morgen dichter bij de kop te kunnen zitten. Het gat naar de winnaar is op dit circuit te groot. Het is fijn dat ik morgen met de snelle jongens vanaf de tweede rij kan starten. Hopelijk kunnen we een stap maken in Race 2 om zo een stuk sneller te kunnen zijn.”

Resultaten
Superpole

Race 1