Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Imola zondag

VAN DER MARK NEGENDE IN UITDAGENDE TWEEDE RACE OP IMOLA

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark is vandaag in de tweede manche op Imola na een uitdagende race als negende geëindigd met zijn Yamaha YZF-R1. De race werd al na één ronde stilgelegd en bij de herstart verloor Van der Mark een aantal plaatsen en lag bij de eerste bocht zevende. Na een duel om de zesde plek met teamgenoot Alex Lowes, raakte Michael in gevecht met Eugene Laverty.

Van der Mark probeerde met een aantal aanpassingen aan zijn R1 het gat naar de kop te dichten, maar dat pakte anders uit en hij kon dit keer niet zijn constante ritme vinden. Laverty wist hem daardoor in de twaalfde ronde te passeren. Hoewel Michael alles gaf, verloor hij in de laatste bochten ook nog een plaats aan Jordi Torres en werd zo negende, slechts twee tienden achter de Spanjaard. Van der Mark pakte uiteindelijk zeven punten en staat nu zevende in de tussenstand met 78 punten.

Michael van der Mark: “We hebben het lastig gehad in deze race. Vanmorgen dacht ik dat we een grote stap voorwaarts gemaakt hadden in de warming-up, maar in de race ging het anders. Het was een zware wedstrijd en het was lastig om constant te zijn. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar ik hoopte toch op een grote stap voorwaarts. We moeten blij zijn met de punten en de volgende race is op Donington, een circuit dat de motor veel beter moet liggen. Het is bovendien een mooie baan om te rijden, dus hopelijk kunnen we onze vorm van voor Imola voortzetten. We stoppen nooit met het werken aan verbeteringen en dus kijk ik erg uit naar Donington.”

Resultaten
Warming-up

Race 2