Title Image

Blog

VAN DER MARK KNOKT ZICH NAAR KNAPPE VIJFDE PLAATS IN RACE 1 OP PORTIMAO

  |   News Racing

Het is op Portimao een zaterdag met hoogtepunten geworden voor Michael van der Mark en zijn Pata Yamaha Official WorldSBK Team. Michael liet na een lastige eerste ronde zijn klasse zien en vocht zich naar een vijfde plaats. De zaterdag begon al erg positief, want hij eindigde als vierde in FP3 en sloot de Superpole af met de eerste plaats op de derde rij dankzij een zevende plek. Michael had ook een goede start van de eerste manche op zijn Yamaha R1, maar verloor een paar plaatsen in de eerste ronde. Liggend op de negende plek vond hij al snel een goed ritme en reed steeds verder naar voren, mede dankzij een paar mooie duels.

Gaandeweg wist Van der Mark zijn snelheid steeds meer te verbeteren en in de veertiende rond lag hij al vijfde, om zich vervolgens te richten op het duel om het podium. Helaas kwam hij net een paar ronden te kort en finishte als vijfde en pakte daarmee 11 WK-punten. Michael blijft daardoor zevende met 146 punten, slechts zeven minder dan Xavi Forés die zesde ligt. Dankzij de speciale gridregels voor race 2 start Michael morgen vanaf de tweede positie.

Michael van der Mark: “Ik ben behoorlijk tevreden met de race! Ik had een goede start, maar in de acceleratiefase kwamen er een aantal mij voorbij en moest ik mij een weg voorwaarts zien te knokken. Ik had een aantal mooie duels met sommige rijders, maar eerlijk gezegd had ik na een paar ronden problemen met de grip aan de voorkant en Alex ging mij voorbij nadat ik bijna crashte. Ik heb toen geprobeerd Alex te volgen omdat we, denk ik, hetzelfde tempo hadden. Ik was niet helemaal gelukkig met het gevoel met mijn R1, dus ik denk dat we heel goed werk hebben geleverd om als vijfde te eindigen en hopelijk kunnen we morgen nog enkele stappen maken met de afstelling. Het is goed om weer in de top-5 te zitten na een aantal moeilijke races. Ik ben dus erg blij en kijk uit om de tweede race vanaf de voorste rij te starten!”

Resultaten
Superpole

Race 1