Title Image

Blog

MAGNY-COURS VOLGENDE STOP VOOR PATA YAMAHA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team kijkt er naar uit om dit weekeinde weer in actie te komen tijdens de elfde ronde van het 2017 FIM Superbike Wereldkampioenschap in Magny-Cours. De Franse ronde volgt na een succesvolle, eendaagse test op Portimao. Michael van der Mark stond afgelopen weekeinde volop in de spotlights op Aragon en hoopt op meer succes na zijn eerste Yamaha-podium in Portugal.

Van der Mark heeft een fantastische staat van dienst op Magny-Cours: in 2016 stond hij op het podium en hij eindigde nooit buiten de top-5 op dit circuit in het WorldSBK. In combinatie met zijn goede vorm en succesvolle Portimao-test, geeft dit een mooi vooruitzicht om de successen in Portugal – vijfde en tweede – een passend vervolg te geven. Daarnaast kijkt hij er naar uit om weer te kunnen racen na een weekeinde in de belangstelling gestaan te hebben op Aragon, waar hij als vervanger van Movistar Yamaha MotoGP-coureur Valentino Rossi uiteindelijk niet in actie hoefde te komen. Michael staat op dit moment zesde in het WorldSBK met 166 punten. Dat zijn er slechts drie minder dan teamgenoot Lowes en tien meer dan Xavi Forés die zevende staat.

Michael van der Mark: “Ik kan niet wachten om te rijden met mijn Pata Yamaha R1 op Magny-Cours! Het is een circuit waar ik graag race en ik denk dat het goed past bij de karakteristieken van de R1. Portimao was een goed weekeinde voor mij en het was fantastisch om het eerste podium met Yamaha te pakken, niet in de laatste plaats voor het team en Yamaha want ze verdienen dit echt na al het harde werken dat ze verricht hebben dit seizoen. Een resultaat als dit kan je vertrouwen geven, omdat je weet dat je op het podium thuishoort. Tijdens de test hebben we succesvol aan een aantal zaken gewerkt waardoor we geloven dat we een goede basisset-up hebben voor de vrijdag. Na alles van de laatste weken, ben ik klaar voor Magny-Cours en ik zal – zoals altijd – alles geven!”