Title Image

Blog

LASTIGE ZATERDAG VOOR HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM OP MISANO

  |   News Racing

Het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) rijdt dit weekend in Misano, aan de Italiaanse Adriatische kust, de derde ronde van het seizoen. Zaterdag bleek een moeilijke dag te zijn voor BMW Motorrad Motorsport. Tom Sykes (GBR) en Michael van der Mark van het BMW Motorrad WorldSBK Team eindigden de openingsrace op respectievelijk de achtste en tiende plaats.

 

In de Superpole op zaterdagochtend eindigde Van der Mark als 13e op zijn BMW M 1000 RR. Vanaf de start in Race 1 zette Van der Mark zijn zinnen op de top-10 en kwam na 21 raceronden als tiende over de finish.

 

“Ik ben niet echt blij met dit resultaat. In FP3 hebben we een goede stap voorwaarts gemaakt, maar helaas voelde ik mij niet zo goed in de kwalificatie. Het werd daarom P13 op de grid. Ik had een goede start, maar ik had vooral moeite met de voorkant. Eerlijk gezegd reed ik gewoon met een te laag tempo. Nu moeten we wat problemen oplossen; dus we hebben veel werk te doen voor morgen.”

 

Fans mogen dit seizoen voor het eerst op de tribunes in Misano. Ze werden speciaal welkom geheten vanaf de startgrid door Van der Mark, Sykes, Folger en BMW Motorrad Motorsport Director Marc Bongers. Met borden waarop stond: “Welkom terug fans. Bentornati.”