Title Image

Blog

INDRUKWEKKEND DUBBEL PATA YAMAHA-PODIUM OP PORTIMAO

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla-rijders Toprak Razgatlıoğlu en Michael van der Mark knokten zich vandaag naar respectievelijk de tweede en derde plek in Race 1 van de derde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Van der Mark zorgde voor veel opwinding op het Autódromo Internacional do Algarve. Hij startte vanaf de vijfde plek op een van zijn favoriete circuits en raakte verwikkeld in een spannend duel om de laatste podiumplaats.

 

Als Michael in het begin van de race niet een versnelling gemist had, zou hij wellicht zelfs nog het duel met zijn teamgenoot aan gegaan kunnen zijn. In plaats daarvan zorgde Michael vanmiddag voor het grootste deel van het entertainment. Vooral dankzij zijn twee-voor-de-prijs-van-één-inhaalactie op Alex Lowes en Loris Baz in ronde negen en ook vanwege zijn passeeractie op Scott Redding in ronde 12. Dankzij die laatste inhaalactie kreeg hij de derde plaats definitief in handen.

 

Michael van der Mark: P3: “Ik mag blij zijn om eindelijk weer op het podium te staan onder normale omstandigheden! Vanmorgen voelde ik mij goed en we hebben een goede stap gemaakt met de motor en in de Superpole was P5 oké voor mij. Eerlijk gezegd had ik in de race in het begin al een beetje moeite met het gevoel aan de voorkant. Ik kon niet zo laat remmen als anderen en toen schoot de motor even in ‘neutraal’ en ging ik iets wijd. Daarna probeerde ik kalm te blijven, alleen met de temperatuurstijging veranderde de motor behoorlijk en had ik niet hetzelfde goede gevoel als in de ochtend.”

 

“Maar stap voor stap kwam ik weer dichter bij de kop. Je weet dat het uiteindelijk goed is om weer op het podium te staan en dat het ook goed is om Toprak daar te hebben. Als je naar de resultaten kijkt, doen de Yamaha-motoren het fantastisch. We zijn snel, maar we zijn nog niet helemaal aan het winnen. We moeten nog wat meer tractie en een beter gevoel met de voorkant vinden, vooral als de temperatuur stijgt. Dat is het belangrijkste gebied waarop we ons moeten verbeteren, maar ik weet zeker dat we iets zullen vinden om een stap te zetten en zo voor de overwinning te kunnen gaan vechten.”