Title Image

Blog

HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM GAAT DE CRUCIALE FASE VAN DE VOORBEREIDINGEN IN VOOR HET WORLDSBK-KAMPIOENSCHAP 2021

  |   News Racing

Met nog twee weken tot de start van het 2021-seizoen van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK), is BMW Motorrad Motorsport een cruciale fase van de voorbereidingen ingegaan. MotorLand Aragón, het Spaanse circuit waar het openingsweekeinde van dit seizoen zal plaatsvinden, was de locatie voor een intensieve test met de nieuwe BMW M 1000 RR. Onder de aanwezigen waren het fabrieksteam, het BMW Motorrad WorldSBK Team, met coureurs Tom Sykes (GBR) en Michael van der Mark, evenals de twee BMW-satellietteams Bonobo MGM Racing en RC Squadra Corse.

 

De test werd vooral gebruikt om verdere ontwikkelingen te testen en de motoren voor de start van het seizoen af te stemmen op de individuele behoeften van de coureurs. Door nauw samen te werken en dankzij ideale omstandigheden onder de Spaanse zon, hebben de teams en rijders veel waardevolle informatie verzameld voor hun laatste voorbereidingen.

 

Michael van der Mark: “Het zijn fantastische dagen geweest. Het weer was echt alle dagen goed. Maandag was het nog een beetje koud, maar toen werd het warmer en warmer, dus we hadden veel verschillende weers- en baanomstandigheden en dat was goed. Het was ook perfect om hier vlak voor de eerste races te testen. We hadden veel dingen om te proberen, veel dingen om te verbeteren en ik ben erg blij met de vooruitgang die we boeken. Het is natuurlijk altijd moeilijk om te zien waar je staat tijdens een test, maar we zullen het tijdens de raceweekends ontdekken. Ik kijk er in ieder geval naar uit om weer goede gevechten te hebben met de andere jongens op de baan.”