Title Image

Blog

2014 Jerez-test - Michael van der Mark

EERSTE SUPERBIKE-TEST VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Sylvain Guintoli en Michael van der Mark hebben tijdens een privé-test op Jerez in Spanje de eerste shakedown-test op de Pata Honda CBR1000RR Fireblade SP gemaakt. De vierdaagse test werd flink gehinderd door regen, inclusief een volledig natte dag op donderdag, wat zorgde voor beperkte circuittijd voor beide nieuwkomers binnen het WK Superbike-team van Pata Honda. Desondanks waren beide 2014-wereldkampioenen erg tevreden na de eerste meters met het vlaggenschip van Honda.

 

Voor Van der Mark was het een compleet nieuwe ervaring op de Honda CBR1000RR Fireblade in WK Superbike-trim, ondanks dat hij op de Fireblade twee keer de fameuze Acht uren van Suzuka wist te winnen. De 2014 Wereldkampioen Supersport, 22 jaar oud, startte de test met een minimum aan elektronica om zo optimaal te kunnen genieten van de full-power Fireblade. Pas later werd het traction controle, samen met andere ondersteunde hulpmiddelen, ingeschakeld.

 

Michael van der Mark: “Nou, toen ik maandag voor het eerst met de Fireblade reed, was het zeker anders maar ik heb echt genoten van deze eerste test! Ik begon op de eerste twee dagen zonder elektronica, om zo een goed gevoel met de motor en het vele vermogen te krijgen. Op woensdag heb ik iets meer elektronica gebruikt en hebben we een aantal echt grote veranderingen doorgevoerd, gewoon om te zien wat elk onderdeel van het systeem kan doen. Dat was echt nuttig. Ik ben heel blij met hoe alles verlopen is deze week en ook ben ik blij met mijn rondetijden op oude banden. Ik heb ook een kwalificatieband gebruikt op woensdag en daarmee was ik in staat om rond de seconde sneller te gaan, wat denk ik was als verwacht. In december ga ik veel trainen om zo klaar te zijn voor de volgende testen, vanaf midden januari. Daarna volgt echt een drukke maand.”