Title Image

Blog

2014 Misano - Michael van der Mark

EERSTE RIJ VOOR VAN DER MARK OP WARM MISANO

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark start morgen tijdens de zevende ronde van het WK Supersport vanaf de eerste rij op de grid. De Nederlander bewaarde op het Misano World Circuit ‘Marco Simoncelli’ zijn beste ronde tot het einde, want toen de finishvlag uitging stond hij nog op de voorlopig tweede startrij. Een ultieme ronde bracht hem naar de tweede plaats, kort achter pole position-houder Jules Cluzel.

 

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij met vandaag, want vanmorgen hebben we ons niet echt geconcentreerd op een snelle ronde. We besloten in plaats daarvan te werken aan de racesimulatie. De CBR voelt echt goed en de racesimulatie was bovendien erg snel. We hadden ook een goede set-up voor de kwalificatie van vanmiddag en ik begon met pushen en kon mijn tijd zo flink verbeteren. Ik had een aantal ronden nodig en er was veel verkeer, maar op het einde heb ik gelukkig toch mijn snelste rondetijd genoteerd. De tweede plaats is goed en ik ben er zeker van dat we morgen kunnen vechten voor de overwinning.

 

Pieter Breddels – technisch coördinator: “Michaels weekend is tot nu toe echt goed geweest. Hij was sterk in de kwalificatie. De tweede plaats en een eerste rij is meer dan prima, zeker omdat zijn racesnelheid goed lijkt te zijn.”