Title Image

Blog

2014 Losail - Michael van der Mark

EERSTE RIJ VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Pata Honda-rijders Michael van der Mark en Lorenzo Zanetti starten tijdens de finale van het 2014 WK Supersport-kampioenschap vanaf de eerste rij. Op het Losail International Circuit in Qatar reed Van der Mark de tweede tijd, Zanetti eindigde als derde. Van der Mark, die al in september werd gekroond tot kampioen, was dominant in alle sessies, maar in de slotfase van de beslissende kwalificatie werd hij nipt verslagen door de Fransman Jules Cluzel.

 

Michael van der Mark: “De dag is heel goed verlopen. We hebben een paar veranderingen aan de fiets doorgevoerd en dat pakten heel goed uit. Het gaf mij net wat ik nodig had. Ik deed op een vrij goed tempo een lange run in de derde vrije training. In de kwalificatie was ik snel en werkte samen met Lorenzo, maar helaas miste ik een slipstream op het lange rechte stuk en verloor twee of drie tiende in mijn snelste ronde. Maar uiteindelijk ben ik echt blij. We zijn snel en zijn, denk ik, meer constant dan de andere jongens. Ik kijk dus erg uit naar de race van morgen.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael stond in de kwalificatie tot bijna aan het einde bovenaan. Hij staat nu op de tweede plaats, maar zijn tempo is erg goed en hij was sterk in alle sessies, zodat hij voor de overwinning kan gaan.”