Title Image

Blog

DUBBEL WORLDSBK-WEEEKEND VOOR BMW MOTORRAD MOTORSPORT OP MOTORLAND ARAGÓN EN PORTIMÃO

  |   News Racing
  • Tiende en elfde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023.
  • Na de pole-position en twee top-vijf resultaten in Magny-Cours wil BMW Motorrad Motorsport het potentieel van de BMW M 1000 RR opnieuw tonen.
  • Eind augustus hebben beide teams getest op MotorLand Aragón.

 

München. In de slotfase van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023 (WorldSBK) maakt BMW Motorrad Motorsport zich op voor een ‘double-header’ in Spanje en Portugal. Het tiende evenement vindt komend weekend (22 tot en met 24 september) plaats op MotorLand Aragón (ESP), gevolgd door ronde elf in Portimão (POR) een week later.

 

BMW Motorrad Motorsport en de twee BMW-teams, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team en Bonovo action BMW Racing Team, zijn goed voorbereid op het raceweekend op MotorLand Aragón. Eind augustus hadden ze op dit circuit een zeer productieve tweedaagse test, waarbij alle vier de BMW Motorrad-fabrieksrijders aanwezig waren.

 

Michael van der Mark wil op Aragón en Portimão vooral zijn gevoel met de motor blijven verbeteren na zijn lange blessureperiode.

 

Michael van der Mark, #60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team: “Het is erg fijn om weer te racen. Magny-Cours verliep duidelijk niet zoals verwacht en gewild, maar ik ben nog steeds bezig met mijn terugkeer na mijn blessure. Het enige wat ik nu kan doen is zoveel mogelijk races rijden en daarom komt het perfect uit om twee rondes achter elkaar te hebben. We hadden een goede test in Aragón, dus het is fijn om daar met een goede basis heen te gaan en het weer lijkt op het weer dat we tijdens de test hadden en dat is altijd positief. Laten we kijken hoe het gaat en daarna kijk ik echt uit naar Portimão. Het is een van mijn favoriete circuits! Met de progressie die BMW de afgelopen wedstrijden heeft gemaakt, kan ik niet wachten om ook die progressie te maken.”