Title Image

Blog

DE ZATERDAG OP DONINGTON PARK: DUBBELE EERSTE RIJ EN DUBBELE TOP-5 VOOR HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM

  |   News Racing

Het BMW Motorrad WorldSBK Team heeft vandaag een sterke prestatie geleverd tijdens het vierde evenement van het 2021 FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) op Donington Park (GBR). In de Superpole behaalden Michael van der Mark en Tom Sykes (GBR) respectievelijk de tweede en derde plaats met de BMW M 1000 RR’s. In de eerste race eindigden beide rijders in de top-5: Sykes vierde, Van der Mark vijfde.

 

Het weer op Donington Park nam zaterdagochtend een typisch Britse wending. Voor de vrije training begon het te regenen en het circuit was nog steeds nat tijdens de Superpole. Dat weerhield Van der Mark en Sykes er niet van om indrukwekkende tijden neer te zetten en gelijke tred te houden met de snelsten, waardoor beide BMW Motorrad WorldSBK Team BMW M 1000 RR’s vanaf de eerste startrij op de grid mochten starten.

 

De regen stopte tegen de tijd dat de eerste race op het programma stond en het circuit droogde langzaam maar zeker op. Desondanks wisten Van der Mark en Sykes de tweede en derde positie te verdedigen nadat de startlichten uitgingen. Ze wisselden tweemaal van plaats in de openingsronde, voordat ze zich tot halverwege de race op de derde (Van der Mark) en vierde (Sykes) plek vestigden. In ronde twaalf maakten beiden deel uit van een groep die streed om de leiding, maar toen was er licht contact tussen Michael en Alex Lowes (GBR /Kawasaki) waardoor Van der Mark wijd moest en terug viel naar de zesde plaats. Sykes bereikte aanvankelijk de derde plaats voordat hij als vierde over de streep kwam, onmiddellijk gevolgd door Van der Mark.

 

“Vandaag was zeker niet slecht. In de Superpole, op de natte baan, voelde ik mij heel goed en we slaagden erin om beide BMW’s op de eerste rij te plaatsen. Dat is altijd een goede zaak. Voor de race, begon de baan langzaam op te drogen. Mijn start was redelijk goed en vervolgens probeerde ik mijn lijnen te vinden. Ik maakte echter een paar fouten bij het afdalen van Craner Curves, op het natte met de slicks, dus ik verloor daar een paar keer veel tijd. Dat was jammer, maar hoe dan ook, er is zeker veel te verbeteren aan de motor voor morgen, maar ik denk dat we vandaag tevreden kunnen zijn met P5.”