Title Image

Blog

BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM-RIJDERS TONEN STRIJDLUST OP ASSEN

  |   News Racing

De twee rijders van het BMW Motorrad WorldSBK Team hebben ook vandaag hun vechtlust laten zien tijdens het FIM Superbike Wereldkampioenschap op Assen.

 

Na hevige regenval lag er vanmorgen op en rondom het circuit nog veel water, waardoor de warming-up met 50 minuten werd uitgesteld. De start van de Superpole-race werd daardoor ook met tien minuten vertraagd. De baan was uiteindelijk droog in de Superpole-race, maar de omstandigheden bleken op sommige plekken zeer verraderlijk te zijn. Van der Mark had een goede start vanaf de negende plek maar kwam korte tijd later helaas ten val. Die val zette hem elfde op de grid voor race twee.

 

Bij de start van de tweede race raakten twee rijders vooraan elkaar in de eerste bocht, terwijl Van der Mark zes plaatsen goed wist te maken. Sykes pakte in de eerste ronde de zevende positie, maar later vielen beide BMW-rijders iets terug. Tijdens de tweede helft van de race raakten Van der Mark en Sykes verwikkeld in een duel om de achtste plaats, terwijl ze tegelijkertijd de top-6 naderden. Aan het einde van de wedstrijd gebeurde vervolgens van alles. Van der Mark was in staat om twee concurrenten in te halen en zo de zesde plaats veilig te stellen, terwijl Sykes viel. Hij kon wel weer opstappen en eindigde als 15e.

 

Het BMW Motorrad WorldSBK Team kan nu uitkijken naar een primeur over twee weken als voor het eerst in de WorldSBK-historie op Most in Tsjechië gereden wordt.

 

Michael: “De crash van vanmorgen was een stomme fout van mijzelf. Ik wilde er echt voor gaan en in de snelste bocht van het circuit probeerde ik nog sneller te gaan. In race twee had ik een goede start en vervolgens een beetje geluk met wat gebeurde in de eerste bocht. Aan het einde van de eerste ronde lag ik vijfde, maar ik had eerlijk gezegd niet het tempo en de grip waar ik op hoopte dus dat maakte het behoorlijk zwaar. Maar aan het einde van de race vond ik toch een beter tempo en slaagde er alsnog in om Michael Ruben Rinaldi en Alex Lowes te passeren. P6 is uiteindelijk nog niet zo slecht, maar ik wilde echt meer.”