Title Image

Blog

BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM KLAAR VOOR DE LAATSTE RACES VAN HET JAAR IN INDONESIË

  |   News Racing

Het BMW Motorrad WorldSBK Team zal tijdens de seizoensfinale van 2021 opnieuw op onbekend terrein uitkomen in het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK). De laatste races van het jaar worden namelijk verreden op het nieuwe Mandalika International Street Circuit op het Indonesische eiland Lombok, een populaire vakantiebestemming. Het team heeft de vaste line-up van Tom Sykes (GBR) en Michael van der Mark tijdens deze finale.

 

Tussen 1994 en 1997 reed het Wereldkampioenschap Superbike ook al in Indonesië. Het Sentul International Circuit was in die tijd de locatie. Het Mandalika International Street Circuit is een stratencircuit in het Mandalika-resortgebied van het eiland Lombok en is 4,310 kilometer lang en heeft 17 bochten. Als er geen races worden gehouden, wordt de baan gebruikt als openbare weg. De paddock en de tribunes zijn dus slechts tijdelijk ingericht voor race-evenementen.

 

Michael: “Het is fantastisch om naar Indonesië te gaan. Het is leuk om een nieuw circuit op de kalender te hebben, vooral in Azië. Ik ga er graag heen. Het is ook ongelooflijk dat het alweer de laatste ronde van het seizoen is. Ik kan niet wachten om het Mandalika-circuit uit te proberen, want het ziet er echt mooi uit van wat ik heb gezien. Een nieuwe baan leren kennen is niet zo moeilijk; het is een kwestie van ronden maken. Ik denk dat het een geweldige seizoensfinale wordt. We hadden dit jaar een aantal sterke weekenden en natuurlijk willen we het seizoen op een sterke manier afsluiten.”