Title Image

Blog

BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM KEERT NA JAAR AFWEZIGHEID TERUG NAAR ASSEN

  |   News Racing

Het WorldSBK komt dit weekeinde eindelijk weer in actie op het TT Circuit van Assen, ook wel bekend als de ‘Cathedral of Speed’. De Nederlandse WorldSBK-ronde ontbrak vorig jaar noodgedwongen vanwege de coronacrisis en daarom kunnen Michael van der Mark en Tom Sykes (GBR) niet wachten om weer te rijden op Assen. Beide BMW Motorrad WorldSBK Team-rijders willen dit weekeinde verder bouwen op het succes van Donington Park (GBR), waar Michael en Sykes de eerste WorldSBK-podiums voor de nieuwe BMW M 1000 RR pakten.

 

De allereerste motorrace in de regio Assen vond al in 1925 plaats en sinds 1955 is het een permanent circuit. Rijders en fans zijn altijd erg enthousiast over het circuit, vooral vanwege de hoge snelheden en het vloeiende karakter.

 

Michael: “Assen is voor mij natuurlijk altijd bijzonder, maar het is zonder twijfel ook een van mijn favoriete circuits en dat maakt het helemaal speciaal. Vooral het laatste gedeelte is fantastisch! Snel en vloeiend, gevolgd door de Geert Timmer-bocht waar altijd van alles kan gebeuren. Het rijden met de BMW M 1000 RR gaat steeds beter en op Donington hadden we een sterk weekeinde, met twee BMW’s op het podium in de Superpole en het podium van Tom in Race 2. Het doel voor dit weekeinde is nog meer stappen voorwaarts zien te maken en hopelijk zit er voor ons en het thuispubliek nog iets extra’s in. Het is sowieso fantastisch dat er fans op de tribunes mogen zitten en ik kijk dan ook echt uit naar komende weekeinde.”