Title Image

Blog

BMW Motorrad Motorsport in Most: solide WorldSBK-weekend met hoogtepunten

  |   News Racing

Most. De achtste ronde van het FIM Superbike World Championship 2023 (WorldSBK) in Most (CZE) leverde solide resultaten en enkele hoogtepunten op voor BMW Motorrad Motorsport, beide teams en de vier BMW Motorrad-fabrieksrijders. Michael van der Mark, die terugkeerde bij het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team na een lange periode van blessureleed, scoorde een aantal punten en maakte veel racekilometers.

 

Race 1 op zaterdagmiddag ontwikkelde zich tot een ware bandenloterij. Bij de start begon het te regenen, maar de verwachting was dat het minder hard zou gaan regenen en dat het circuit snel zou opdrogen. De hamvraag op de natte grid was dus: op welke banden beginnen we aan de race? Van der Mark speelde op safe door op regenbanden te starten en na een paar ronden te wisselen naar slicks. Hij scoorde punten in zijn eerste race na een lange, door blessures veroorzaakte pauze en eindigde als 13e.

 

Op zaterdagavond en zondagochtend regende het opnieuw, maar het circuit droogde op tijd op voor de Superpole Race en Van der Mark kwam als 14e over de finish. Voor de start van de tweede hoofdrace op zondagmiddag verschenen er weer regenwolken, maar het bleef droog. Van der Mark eindigde als 15e en scoorde opnieuw dus een punt.

 

Het WorldSBK heeft nu een zomerstop. De negende ronde van het seizoen 2023 vindt plaats van 8 tot en met 10 september in Magny-Cours, Frankrijk.

 

Michael van der Mark, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team (SP: 18 / R01: 13 / SP Race: 14 / R02: 15): “Deze zondag was zeker OK voor mij. Mijn prioriteit was om zoveel mogelijk ronden te rijden, maar natuurlijk wil je ook zo snel mogelijk gaan. Na de Superpole Race van vanmorgen was ik tevreden. Ik had een redelijk goed ritme, maar het was uiteindelijk niet meer dan tien ronden. In race twee had ik een goede start, maar ik was iets te voorzichtig in bocht één en toen zat ik achter een grote groep. Ik bleef een tijdje bij ze, maar ik pushte te veel om bij ze te blijven en dus nam ik gas terug omdat ik wist dat ik zoveel mogelijk ronden moest zien te maken. Het was daarom een eenzame race maar we moesten finishen, we moesten de ronden maken. Dus ik ben blij met het resultaat. Al met al is het vooral heel erg fijn om terug te zijn.”