Title Image

Blog

BMW MOTORRAD MOTORSPORT BEGINT AAN HET DERDE DEEL VAN HET 2023 WORLDSBK-SEIZOEN OP MAGNY-COURS

  |   News Racing
  • Het wereldkampioenschap keert terug van de zomerstop met ronde negen van het seizoen in Frankrijk.
  • Productieve test op MotorLand Aragón vorige week.

 

München. Na een zomerstop van een paar weken komt BMW Motorrad Motorsport dit weekend weer in actie, want het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023 (WorldSBK) gaat het derde deel van het seizoen in. Van 8 tot en met 10 september vindt in Magny-Cours (FRA) de negende van in totaal twaalf evenementen van dit seizoen plaats. Vorige week hebben de twee BMW-teams en vier BMW Motorrad-fabrieksrijders twee testdagen gehad op MotorLand Aragón (ESP), ter voorbereiding op het laatste stuk van dit seizoen.

 

BMW Motorrad Motorsport, het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team met rijders Michael van der Mark en Scott Redding (GBR) en het Bonovo action BMW Racing Team met Loris Baz (FRA) en Garrett Gerloff (USA) gebruikten de tweedaagse test in het noorden van Spanje om te werken aan verbeteringen aan het chassis en de elektronica van de BMW M 1000 RR.

 

Circuit de Nevers Magny-Cours, ongeveer 250 kilometer ten zuiden van de Franse hoofdstad Parijs, is in het verleden een succesvol jachtterrein gebleken voor BMW Motorrad Motorsport. Vorig jaar eindigde Redding als tweede in de zaterdagrace en behaalde daarmee zijn beste resultaat van het seizoen. Lokale favoriet Baz maakte in 2022 ook kans op een podiumplek.

 

Na Magny-Cours wordt het seizoen afgesloten met nog races op MotorLand Aragón (ESP / 22 tot en met 24 september), Portimão (POR / 29 september tot en met 1 oktober) en Jerez de la Frontera (ESP / 27 tot en met 29 oktober).

 

Michael van der Mark, #60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team: “Ik ben blij dat ik eindelijk weer kan racen en ik kijk er dan ook echt naar uit. Most was leuk, maar ik weet dat ik nu een stuk fitter en sterker ben. We hebben twee goede testdagen gehad in Aragón dus ik denk dat we er klaar voor zijn. Magny-Cours is een van mijn favoriete circuits, ik rijd er echt graag dus ik kan niet wachten op dit weekend en te beginnen aan mijn tweede deel van het seizoen.”