Title Image

Blog

BLESSURE-UPDATE MICHAEL VAN DER MARK

  |   News Racing

BMW Motorrad WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark moest vanwege een blessure de test in Misano missen, nadat hij bij een val tijdens het mountainbiken zijn been brak. Door deze blessure kan de Nederlander ook niet deelnemen aan de tests in Barcelona en op MotorLand Aragón.

 

BMW-fabrieksrijder Ilya Mikhalchik (UKR) zal hem als reserverijder tijdens deze tests vervangen. Drievoudig IDM-kampioen Mikhalchik maakt deel uit van het BMW Motorrad World Endurance Team in het FIM Endurance Wereldkampioenschap en neemt dit seizoen ook deel aan het Spaanse Superbike Kampioenschap.

 

Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director: “Allereerst wensen we Michael natuurlijk een goed en spoedig herstel toe. Zijn afwezigheid kort voor de seizoenstart is natuurlijk erg jammer. Omdat hij afwezig was, misten we deels ook feedback van de ervaringen van vorig seizoen en dat maakte het testwerk een beetje moeilijker. In Ilya hebben we echter een zeer goede vervanger. Met hem kunnen we de hele testlijst doorwerken, het 2022-pakket verfijnen en ook de crew van Michael kan zich op deze manier goed inwerken. Ilya kent de BMW M 1000 RR goed en kan daardoor waardevolle input leveren. Hij is een sterke BMW-fabrieksrijder en heeft daarmee zichzelf een kans gegeven om het WorldSBK-pakket te testen.”