Title Image

Blog

ZWAARBEVOCHTEN ZEVENDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN RACE 1 OP LOSAIL

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark heeft tijdens de eerste WorldSBK-race onder het kunstlicht van het Losail International Circuit in Qatar zijn Yamaha YZF-R1 als zevende binnengebracht. Ondanks een pijnlijke linker pols na de crash van gisteren waardoor hij vooral in het tweede deel van de wedstrijd het lastig had.

Doordat Michael gisteren door de crash bovendien veel circuittijd verloor, werd het een zware race. Toch begon het bij de start goed, alleen door problemen bocht-uit kon Van der Mark geen plaatsen goedmaken. Op karakter wist Michael vervolgens de aansluiting te houden bij het duel om de zesde plaats. Met nog één ronde te gaan, vertraagden Chaz Davies en Xavi Fores ineens op start-finish en zo promoveerde Michael naar de zevende plek, een positie die hij vasthield tot het einde van de race.

De Pata Yamaha-coureur blijft daardoor derde in de tussenstand, maar staat nu nog maar 23 punten achter Davies.

Michael van der Mark – 7e + 14.557: “Ik had een goede start, maar het was erg druk in de openingsronden en zo kon ik geen plaatsen goed maken. Ik voelde mij redelijk comfortabel op de motor en kon uiteindelijk een paar rijders passeren, maar toen begon ik problemen te krijgen met het sturen en daarna op het gas gaan bocht-uit. Ik had vanaf halverwege ook wat pijn in mijn pols, wat niet echt hielp. Het was een hele zware race, maar uiteindelijk heb ik in de laatste ronde twee plaatsen goed gemaakt en dat is erg belangrijk voor het kampioenschap, dus daar kunnen we redelijk blij mee zijn. Voor morgen moeten we enkele verbeteringen aanbrengen aan de motor. Als we dat kunnen doen, en zolang ik goed weg kan komen vanaf de tweede rij op de grid, dan ben ik ervan overtuigd dat we kunnen vechten voor een top-5.”