Title Image

Blog

WISSELENDE RESULTATEN VOOR HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM OP ZATERDAG IN ESTORIL

  |   News Racing

De tweede ronde van het 2021 FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) vindt dit weekeinde plaats in Estoril, Portugal. Het was een zaterdag met wisselende resultaten voor het BMW Motorrad WorldSBK Team. In de eerste race werkte Michael van der Mark zich met zijn BMW M 1000 RR op naar de zevende plaats. Zijn teammaat Tom Sykes (GBR) eindigde als 14e.

 

In de ochtend behaalde Sykes de vijfde plaats in de Superpole, Van der Mark stond in deze sessie als 12e geklasseerd. In de race liet Van der Mark een constant optreden zien en kon hij geleidelijk vooruitgang boeken nadat hij vanaf de 12e plaats was gestart. Halverwege de race bereikte hij de zevende positie en wist deze positie tot aan de finishvlag vast te houden.

 

“We hebben vanmorgen weer wat kostbare rijtijd verloren en zo wilden we de dag niet beginnen. Maar goed, in de Superpole voelde ik mij prima. Ik verbeterde mijn rondetijd en in de kwalificatie waren de eerste drie sectoren echt goed, maar toen was de band op en kon ik geen tijd meer winnen in de laatste sector. Dat was jammer, want dat betekende aanvankelijk starten vanaf P14, wat uiteindelijk P12 werd. Ik had een heel goede start en de race was mijn eerste lange run dit weekend. Ik was verrast door het tempo dat ik had en van de constantheid van de motor. Ik ben blij met deze positie, maar ik ben nog blijer dat we constant waren, ook toen ik tijdens de race wat elektronica-instellingen veranderde. We hebben een hele goede stap vooruit gezet. Ik ben blij met P7, maar nog meer met het tempo.”