Title Image

Blog

UITDAGENDE RACE 1 OP LAGUNA SECA VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft in WorldSBK Race 1 op Laguna Seca een prima zevende plek behaald, nadat hij moest starten vanaf de vijftiende plaats op de grid. Van der Mark crashte namelijk in de Superpole en kon daarna niet meer in actie komen in deze sessie. Dankzij een goede start en een paar agressieve inhaalacties, zat Michael al na de eerste ronde in de top-10. Halverwege de wedstrijd lag hij achtste en wist Yamaha-collega Loris Baz met nog elf ronden te gaan in te halen. Uiteindelijk lukte het Van der Mark ook om weg te rijden bij Baz en hij eindigde zo als zevende.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P7 – WK-tussenstand – P3 – 215 punten: “Ik maakte een fout in de Superpole en viel, wat betekende dat ik Race 1 moest starten vanaf de 15e plaats op de grid. Niet ideaal, maar gelukkig heb ik dit seizoen een beetje ervaring met zover naar achteren starten! Ik had een goede start en lag tiende na de eerste ronde. Ik voelde mij goed op de motorfiets en het was makkelijk om de mannen voor mij te volgen. Toen Leon Haslam crashte, zat ik achter Loris Baz en ik volgde hem een aantal ronden omdat ik niet het gevoel had sneller te zijn. Met 11 ronden te gaan, slaagde ik er in om hem wel te passeren en daarna weg te rijden. Mijn tempo was contant, maar niet bijzonder en tegen het einde begon ik het iets lastiger te krijgen, maar ik denk dat iedereen dat had. We weten waar we moeten verbeteren voor morgen en na een moeilijke Superpole denk ik dat we vandaag relatief tevreden kunnen zijn over het raceresultaat.”

 

Resultaten
Superpole
Race 1