Title Image

Michael van der Mark.NL | Official website

Michael van der Mark - Phillip Island

PATA YAMAHA KNOKT OP PHILLIP ISLAND VOOR HET PODIUM IN RACE 2

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft vandaag een veelbelovende wedstrijd gereden tijdens de openingsronde van het 2018 FIM Superbike Wereldkampioenschap. Beide rijders hadden namelijk de snelheid om voor het podium te strijden in een meeslepende Race 2. Michael van der Mark was in het eerste gedeelte van de race op podiumjacht, maar kreeg na de pitstop te maken met een afname van de grip en werd uiteindelijk zevende, slechts een halve seconde achter zijn teamgenoot.

Doordat in Race 1 een aantal rijders problemen had met de banden, werd Race 2 verreden onder het flag-to-flag-format, waarbij rijders maximaal 12 ronden mochten rijden met een achterband voordat ze een verplichte stop moesten maken. Ook Van der Mark kreeg zaterdag te maken met hevige bandenproblemen en eindigde als negende. Dat betekende ook dat hij in Race 2 startte vanaf de zesde plek.

Na een fantastische start, wist Michael de een na de andere rijder in te halen en lag in ronde 3 al derde. Terwijl hij knokte voor het podium kwam hij in de tiende ronde als vierde binnen voor de verplichte wissel, een ronde eerder dan zijn teamgenoot Lowes. Na een perfecte wissel, had hij echter helaas niet hetzelfde gevoel met de banden en kon daardoor het eerdere tempo niet vasthouden. Vastbesloten om zoveel mogelijk punten binnen te halen, vocht hij dapper en bracht zijn Pata Yamaha R1 als zevende binnen. Dankzij de negen behaalde punten staat Michael nu achtste in de tussenstand met 16 punten.

Na een bemoedigende openingsronde gaat het Pata Yamaha Official WorldSBK Team zich nu voorbereiden voor de tweede ronde van het 2018 FIM Superbike Wereldkampioenschap op het Chang International Circuit in Thailand (23-25 maart).

Michael van der Mark: “Het was een erg interessante race! Ik had een goede start en had het echt naar mijn zin tijdens de eerste tien ronden. Het was een fantastisch duel voor het podium en een erg goede race. De pitstop was perfect, maar daarna had ik niet hetzelfde gevoel of gripniveau en ik kon de leiders niet meer bijhouden. Dat is ongelooflijk jammer want voor de pitstop reed ik dezelfde rondetijden. Ik voelde dat ik voor het podium kon gaan, maar hoe dan ook is het belangrijk om punten te pakken. Het is een raar weekeinde geweest met alle bandenproblemen. Ik kijk dus uit naar Thailand om daar hopelijk onze volledige potentieel te kunnen laten zien.”

Resultaten
Warming-up
Race 2