Title Image

Blog

PATA YAMAHA KNOKT HARD VOOR HET PODIUM IN RACE 1 OP JEREZ

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team benadrukte ook vandaag op Jerez de recente vooruitgang doordat beide rijders opnieuw streden voor het podium in een herstartte Race 1 op zaterdag. Michael van der Mark eindigde de wedstrijd uiteindelijk als vijfde, net achter zijn teamgenoot.

Michael sloot de vrijdag af op een derde plaats en was vijfde na de Superpole op zaterdag. Hij kende eveneens een geweldige start, lag derde en ging het duel met de koplopers aan toen de rode vlag uit ging. Bij de herstart kwam Michael ook goed van zijn plek en raakte met zijn teamgenoot Lowes in duel om de derde plaats. Helaas had hij niet hetzelfde gevoel met de voorkant van zijn Pata Yamaha R1 als tijdens de trainingen en ging daardoor een paar keer wijd. Nadat Lowes hem voorbij kwam, bleef hij onverschrokken strijden met de kopgroep, bestaande uit zes man, en pas aan het einde besloot hij zijn Pata Yamaha R1 veilig op een fantastische vijfde plaats binnen te brengen.

Door dit resultaat staat de Wereldkampioen Supersport van 2014 zesde in de tussenstand met 200 punten, 13 minder dan Lowes. Van der Mark start morgen tijdens de tweede manche vanaf de tweede plaats op de grid, in een Yamaha 1-2 met Lowes.

Michael van der Mark: “Ik had een goede start tot ik wijd ging nadat Tom Sykes mij raakte in bocht 2 en daarna kregen we een rode vlag. Ook de herstart was goed, maar ik had in de eerste paar bochten een paar moeilijkheden om verder naar voren te komen. Eerlijk gezegd had ik daarna moeite met het gevoel aan de voorkant, ik bleef grip verliezen, en dus was het lastig om bij Alex en de anderen te blijven. Het was een erg moeilijke en lange race omdat ik mij niet zo goed voelde als tijdens de training en dus moeten we hier een oplossing voor zien te vinden. Hoe dan ook, we scoorden ook vandaag veel punten en morgen beginnen we vanaf de voorste startrij. Hopelijk heb ik weer een goede start en heb ik een beter gevoel met de voorkant.”

Resultaten
Vrije training 3

Superpole

Race 1