Title Image

Blog

PATA YAMAHA KLAAR OM TE PUSHEN OP PORTIMÃO

  |   News Racing

Nadat vorig weekeinde het FIM Superbike Wereldkampioenschap werd herstart op Jerez, komt Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla dit weekeinde in actie op Autódromo Internacional do Algarve voor de derde ronde van het WorldSBK.

 

Ondanks een zeer competitief optreden op Jerez – na alle drie de races stond er een rijder van Pata Yamaha op het podium – stuitten Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu ook op enkele frustraties en dat weerhield hen ervan om nog betere resultaten te behalen.

 

Het is duidelijk dat Portimão in het verleden Van der Mark en zijn team goede resultaten heeft gegeven; Michael behaalde sinds 2017 zelfs vier podia in de Pata Yamaha-kleuren. Van der Mark is dan ook gefocust op goede resultaten op één van zijn favoriete circuits. Tot nu toe is zijn beste klassering op Portimão een tweede plaats en het doel is uiteraard die klassering zien te verbeteren.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK Official Team: “Ik ben erg blij dit weekend weer een raceweekend te hebben. Jerez was niet helemaal het weekeinde dat we hadden verwacht, dus ik kijk er naar uit om goede prestaties te behalen in Portugal. Portimão is een van mijn favoriete circuits op de kalender en we hebben daar altijd hele goede resultaten behaald en strijden eigenlijk altijd voor het podium. Ik kijk er dus naar uit om weer op dit circuit te gaan racen. Het lijkt erop dat het wederom heet zal worden, maar ik ben er klaar voor en ons doel is om op zijn minst voor de top-3 te vechten.”