Title Image

Blog

NATTE VRIJE TRAININGEN VOOR PATA YAMAHA IN MAGNY-COURS

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla is vandaag vooral bezig geweest om Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu het vertrouwen te geven dat nodig is om te kunnen knokken onder natte omstandigheden op Circuit de Nevers Magny-Cours.

 

De weersomstandigheden waren zelfs zo slecht dat een Yamaha WaveRunner haast een betere optie was dan een R1 superbike. Beide vrije trainingen van het voorlaatste raceweekeinde van het 2020 FIM Superbike Wereldkampioenschap werden dan ook verreden op een zeer natte baan. Van der Mark en Razgatlıoğlu eindigden de dag respectievelijk als 10e en 12e.

 

Op een nat circuit is het vertrouwen van de coureur het belangrijkste en dus was het belangrijkste doel van het Pata Yamaha-team vandaag er voor te zorgen dat beide rijders het juiste gevoel zouden vinden om hard te kunnen pushen tijdens de drie – waarschijnlijk natte – races dit weekend. Vooral op het gebied van banden en veringsafstelling werd hard gewerkt zodat dat de regenbanden van Pirelli zoveel mogelijk grip hebben op het gladde asfalt en de rijders morgen harder kunnen pushen.

 

De verwachting is dat ‘Storm Alex’ ook morgen regen brengt, al is er een kansje dat de laatste vrije training om 9:30 uur en de Tissot Superpole om 11:00 uur droog zullen zijn. Race 1 op Magny-Cours, start om 14:00 uur, wordt zeer waarschijnlijk wel een natte bedoeling.

 

Michael van der Mark: P10 – 1’50.467: “De eerste dag hier in Magny-Cours en het was behoorlijk nat! Het voelde goed aan vanmorgen op de motor en ik voelde dat we ons konden verbeteren in de regen. In de middag – aan het begin van de sessie – waren de omstandigheden beter en voelde ik mij prima en de snelheid was ok. Maar zodra de baan wat droger begon te worden, konden we geen stap vooruit maken. Ik had veel moeite bij het insturen van de bocht, dus ik ben een beetje teleurgesteld over het einde van de sessie. Ik kon namelijk niet zoveel verbeteren als ik wilde, maar ik denk niet dat we er echt ver vanaf staan. Als we wat veranderen aan mijn Yamaha R1 en als ik zo het goede gevoel weer krijg in de regen, dan zijn we klaar om er vooraan bij te staan.”