Title Image

Michael van der Mark.NL | Official website

Mooie samenwerking Michael van der Mark en Riders for Health Nederland

  |   News Racing

Tijdens de WK Superbike in Assen zal Michael van der Mark op een mooie manier samenwerken met Riders for Health Nederland. De nieuwe 2018 merchandise van Michael zal namelijk verkocht worden op de stands van Riders for Health in het paddock en ook bij de helmengarderobe onder de hoofdtribune. Van ieder verkocht artikel op deze stands gaat een deel naar Riders for Health.

Riders for Health is in de jaren 80 in Engeland opgericht door Barry en Andrea Coleman. Het is een onafhankelijke, niet politieke organisatie die zich inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg. Het is ontstaan naar het idee van Randy Mamola en in nauwe samenwerking met de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO). Afrika bestaat voor een zeer groot deel uit onherbergzame en moeilijk bereikbare gebieden. Het vervoermiddel bij uitstek is de motor. Hiermee kunnen zelfs zeer afgelegen gebieden regelmatig door een gezondheidswerker bezocht worden.

Riders for Health geeft de gezondheidswerkers een gedegen opleiding. Ze krijgen rijvaardigheidstrainingen en een technische basisopleiding zodat ze zelf preventief onderhoud en kleine mankementen aan de motoren kunnen verhelpen. Dit is het zogenaamde “zero-breakdown-system. Op plekken waar Riders for Health International werkzaam is heeft het ervoor gezorgd dat de gezondheidszorg met 500% is verbeterd.

 

Marcha de Noord, Riders for Health Nederland: “Wij voelen ons zeer vereerd dat Michael heeft gekozen om zijn vernieuwde merchandise-lijn tijdens zijn thuisrace te verkopen via Riders for Health. Net als vele Nederlanders zijn we ontzettend trots op de prestaties van ‘onze’ Michael. We hopen alle fans van Michael te verwelkomen in één van onze verkoopstands. Naast ons vaste verkooppunt onder de hoofdtribune staan we tijdens WorldSBK ook in de Fanzone met een stand. Voor elk verkocht item gaat een deel van de opbrengst naar Riders for Health. Wij zijn blij dat Michael op deze manier een bijdrage levert aan het werk van Riders for Health.”

Michael van der Mark: “Riders for Health is een organisatie waar je alleen maar respect voor kan hebben, voor mij als coureur is het fantastisch dat ik met hen kan en mag samenwerken. Met gebruik van motoren gezondheidszorg bereikbaar maken voor mensen die het hard nodig hebben, dat moet toch alle motorrijders aanspreken. Ook al ben je misschien geen fan van mij, ga dan in ieder geval toch naar de helmengarderobe van Riders for Health onder de hoofdtribune. Daar kun je tegen een kleine vergoeding je helm kwijt, heb jij de hele dag je handen vrij en ondersteun je ook nog een goed doel. Mijn dank gaat ook uit naar het TT Circuit Assen, zij hebben alle medewerking verleend waardoor deze prachtige samenwerking tot stand is gekomen.”

 

Sinds 1996 is Riders for Health in Nederland actief onder de naam Stichting Riders for Health Benelux. Het geld dat in Nederland wordt opgehaald, wordt besteed aan het project in Gambia. Begin 2003 is mede door de steun van donateurs en sponsoren een administratie-kantoor geopend in Kanifing, hier vandaan wordt het project in Gambia aangestuurd. Kijk voor meer informatie of als je donateur wilt worden op: www.riders.nl

Mocht u komend weekend niet in Assen zijn, de nieuwe merchandise artikelen zijn ook te verkrijgen via de Racesport.nl/shop