Title Image

Blog

2016 Phillip Island zondag

VAN DER MARK EN HONDA WORLDSBK TEAM INDRUKWEKKEND TWEEDE OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Het Honda WorldSBK Team heeft Australië in opperbeste stemming verlaten doordat Michael van der Mark tijdens de tweede manche van het WK Superbike op Phillip Island een fantastische tweede plaats behaald heeft. Het is tot nu toe de beste klassering voor de Rotterdammer. Van der Mark had wederom een geweldige start en liet net als zaterdag zien dat hij snel was en volgde met een comfortabel gevoel de twee fabrieksrijders van Kawasaki.

Nadat hij zich in eerste instantie wist op te werken tot de tweede plaats, nam hij in de twaalfde ronde de leiding over en hield dat daarna nog zes ronden vol. Aan het einde van de wedstrijd wist Van der Mark de aansluiting met het leidende duo goed vast te houden en schoof zelfs een plaats op nadat Davies in de Honda-corner crashte bij een inhaalactie op leider Rea. De tweede plaats kwam vervolgens niet meer in gevaar voor de Nederlander.

“De start was wederom goed en ik kwam gelijk achter Sykes en Rea te zitten. Het enige dat echt telde in de beginfase was mijn banden sparen, dus ik zat daar prima. Toen Sykes een foutje maakte, schoof ik door naar de tweede plaats en ging het tempo iets omhoog. Ik wilde eigenlijk de leiding niet overnemen, maar bij het opkomen van het rechte stuk kon ik een goede slipstream pakken en Rea passeren. Op kop liggend probeerde ik vooral mijn eigen race te rijden, tot ik op het grote scherm bij bocht 10 zag dat de groep nog groot was. Daarom zette ik even aan en probeerde iets harder te pushen om zo de groep uit elkaar te laten vallen.”

“Toen Rea en Davies mij later in de race voorbijkwamen, was ik in even bang dat ze weg zouden rijden, maar ik kon ze prima volgen. Davies probeerde een aantal maal de leiding over te nemen, maar bij de laatste actie ging het mis. Ik probeerde zo dicht mogelijk bij Rea in de buurt te blijven, alleen maakte ik helaas een foutje. Johnny deed dat niet en toen wist ik dat het klaar was. Tweede is echter een geweldig resultaat. Het is een fantastisch weekend geweest en het team heeft echt geweldig werk verricht door de motor te verbeteren. Een betere start van het seizoen hadden we ons niet kunnen wensen.”

Na de eerste twee races van 2016 staat Michael van der Mark tweede in de WK-tussenstand met 36 punten. De tweede ronde van het WK Superbike vindt over twee weken plaats op het Chang International Circuit in Thailand.