Title Image

Blog

Zondag Aragon 2016

ZWAARBEVOCHTEN ZEVENDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN TWEEDE RACE OP MOTORLAND ARAGON

  |   News Racing

Race twee van de derde ronde van het WK Superbike is een uitdagende geworden voor Michael van der Mark. Desondanks wist hij de wedstrijd uiteindelijk als zevende af te sluiten op Motorland Aragon. Van der Mark had wederom een goede start vanaf de elfde plaats en kon zich al snel richten op de zesde plek.

De 23-jarige Rotterdammer wist zich vervolgens op te werken naar een vijfde positie op de Honda CBR1000RR Fireblade SP na een succesvolle inhaalactie op Alex Lowes. Doordat Van der Mark het tempo van de koplopers niet kon bijbenen, besloot hij z’n eigen tempo te rijden en op die manier z’n positie te verdedigen ten opzichte van Jordi Torres. Dat lukte helaas niet en aan het einde moest hij ook de terugkomende Davide Giugliano nog net voorbij laten gaan en werd daardoor als zevende afgevlagd.

Michael van der Mark (7e): “De race is moeilijker verlopen dan ik verwachtte. We verloren tijd in de warming-up en daardoor kon ik slechts een paar ronden rijden. Ik had een prima start en wist een paar plaatsen goed te maken, maar ik merkte al snel dat de afstelling van de motor niet zo goed werkte als in de trainingen. Ik zette alles op alles om toch een goede racesnelheid vast te houden, maar verloor naar het einde toe teveel. Ik ben blij dat we nog een aantal punten hebben kunnen pakken, maar dit is niet de positie waarin ik wil zitten. Ik kan daarom niet wachten op Assen, waar ik zeker weten weer voorin te vinden ben.”

De Nederlandse ronde van het WK Superbike vindt over twee weken, van donderdag 14 tot en met zondag 17 april, plaats.