Title Image

Blog

Zondag Imola 2015

ZWAARBEVOCHTEN NEGENDE PLAATS VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark kijkt terug op een moeilijk verlopen racedag tijdens de vijfde ronde van het WK Superbike op Imola in Italië. De Rotterdammer vocht zich tijdens de eerste race knap terug naar een negende plaats – ook z’n startpositie – na een lastige start waardoor hij zelfs terugzakte naar de zeventiende plek. De eerste race werd na elf ronden vanwege een crash stilgelegd en werd vervolgens met een sprintrace over slechts zes ronden voortgezet. Een betere start tijdens een incidentrijke tweede manche gaf Van der Mark de kans om het duel met Jordi Torres en Leon Haslam aan te gaan. Maar door contact met Haslam raakte Van der Mark in de achtste ronde naast de baan en crashte daardoor. Het betekende helaas einde wedstrijd.

Michael van der Mark (9e en DNF): “Het was een lastig weekeinde, maar we wisten ons vanaf zaterdagmorgen elke sessie te verbeteren. In de eerste race had ik een probleem met de launch control dus daardoor verloor ik zoveel plaatsen. Stap voor stap wist ik terug te komen en kon zo’n tien posities goedmaken. Hoewel de snelheid niet goed was, was het wederom een verbetering. Daarna hadden we een sprint over zes ronden. We probeerden een andere band, maar ik had helaas geen grip en dat was teleurstellend. De start van de tweede manche was niet zo slecht en ik kon een paar posities goedmaken in de eerste bocht. Ik kwam steeds verder naar voren en passeerde Leon (Haslam) en had een mooi duel met Torres. Vervolgens wilde Leon mij weer passeren maar hij raakte mij en ik crashte. Dat was echt een teleurstelling want als je ziet dat Torres een podium pakt had een vierde of misschien wel derde plaats mogelijk geweest.”