Title Image

Blog

ZWAAR BEVOCHTEN ZEVENDE PLAATS VOOR VAN DER MARK OP ZATERDAG IN MAGNY-COURS

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur Michael van der Mark kende zaterdag in Magny-Cours een uitdagende en moeilijke eerste race van de elfde ronde van het FIM Wereldkampioenschap Superbike. De Rotterdammer overwon de gripproblemen en pakte met de zevende plaats belangrijke punten voor het kampioenschap.

Michael van der Mark was niet in staat om het kwalificatietempo van zijn Pata Yamaha-teamgenoot te evenaren en begon vandaag aan de 21-ronden tellende race vanaf de tiende plaats op de vierde rij.

Door vanaf het begin van de race te maken te hebben met een gebrek aan grip achter was Van der Mark niet in staat om de aansluiting vast te houden met de kopgroep en raakte hij verwikkeld in een felle strijd om de zesde plaats met Toprak Razgatlioglu, Marco Melandri en Loris Baz. De Pata Yamaha-rijder knokte zich uiteindelijk naar de kopgroep en had halverwege de wedstrijd een klein gaatje weten te slaan op zijn achtervolgers. Een schakelfout in de slotfase zorgde er echter voor dat Melandri weer langszij kon komen en Van der Mark aan de finish genoegen moest nemen met de zevende plaats.

Michael van der Mark: “Het was vandaag echt een moeilijke wedstrijd hier in Magny-Cours. Vanochtend hebben we een paar dingen veranderd aan de motor die niet werkten zoals we verwachten, dus zijn we voor de kwalificatie weer teruggegaan naar de set-up van gisteren. Mijn Superpole-ronde voelde weliswaar vrij goed aan, maar de rondetijd was gewoon niet goed en dat betekende dat ik vandaag vanaf de vierde rij op de startgrid aan de race moest beginnen, wat vanzelfsprekend niet ideaal is. Vanaf het begin had ik moeite met de grip achter en dat zorgde voor een lange en zware race. Nu moeten we vanavond met de jongens om tafel gaan zitten, de gegevens zorgvuldig analyseren en een oplossing zien te vinden, ook al betekent dat grote veranderingen aan de motor voor de warm-up van morgen. Ik hoop dat we een stap kunnen maken en dat we zo morgen in race 2 weer kunnen strijden voor het podium.”