Title Image

Blog

Sepang vrijdag 2016

ZEVENDE PLAATS VOOR VAN DER MARK NA OPENINGSDAG OP SEPANG

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft een veelbelovende start gemaakt tijdens de eerste dag van de zesde ronde van het WK Superbike op het Sepang International Circuit. De Honda WorldSBK-rijder sloot de twee vrije trainingen in Maleisië af als zevende en is daardoor direct gekwalificeerd voor Superpole 2, die morgen om 13:55 lokale tijd (GMT +8) verreden wordt. Na de eerste vrije training stond de Rotterdammer zelfs vierde doordat zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP vanaf het begon competitief bleek op het onlangs geasfalteerde Sepang.

Hoewel er steeds donker wordende wolken richting het circuit trokken, begon de tweede vrije training droog. Maar halverwege vielen er kortstondig een aantal druppels in de tweede sector. Gelukkig bleef het bij die paar druppels. Met een 2.04,385 staat Van der Mark slechts 0,434 seconde van de kop en maar twee tiende van een seconde achter zijn teamgenoot.

Michael van der Mark (7e / 2.04,385): “Vanmorgen gingen we naar buiten zonder te weten wat te kunnen verwachten. We moesten tijdens deze sessie ontdekken hoe het was met het nieuwe asfalt en dat was in sommige gebieden best verraderlijk omdat het water door het asfalt sijpelde. Ik had echter meteen een goed gevoel met de motor en stap voor stap waren we in staat om sneller te gaan. Vanmiddag maakten we een aantal kleine veranderingen, niets echt belangrijks, en ik voelde dat ik sneller had gekund in mijn laatste stint. Toch ben ik blij met de fiets en hoe goed het gaat. Het enige waar we aan moeten werken is onze racesnelheid, om ervoor te zorgen dat de band het kan volhouden tot het einde.”