Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Phillip Island zaterdag

ZEVEN PUNTEN VOOR VAN DER MARK IN SPANNENDE EERSTE RACE OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

In een zeer spannende eerste WK Superbike-race op Phillip Island heeft Michael van der Mark een negende plaats behaald. Daarmee pakte hij zowel een groot aantal punten als een goede uitgangspositie voor de tweede manche. Van der Mark reed de hele wedstrijd in een mooie groep en miste de achtste plaats op slechts 0,05 seconde. De ervaringen van zijn eerste race op de Yamaha YZF-R1 gaan nu gebruikt worden om verbeteringen voor de tweede manche van morgen te vinden.

Michael van der Mark (9e): “In Superpole 1 hebben we een flinke stap voorwaarts kunnen zetten en de snelle rondetijden reed ik daarna vrij gemakkelijk. We boekten veel progressie en in Superpole 2 was het de eerste keer dat ik op de Yamaha echt met een kwalificatieband reed. Die ronde was niet perfect, maar ik was blij dat ik aan Superpole 2 mocht deelnemen. De race verliep vrij goed. In het begin zat ik bij de kop, maar ik merkte dat ik problemen had met de drive uit de bochten. Ik wilde zo netjes mogelijk rijden om banden te sparen, maar vanwege te weinig drive aan de achterkant verloor ik uiteindelijk toch de aansluiting. Wel had ik een aantal leuke gevechten met een paar andere rijders, maar ik voelde mij niet comfortabel genoeg om hetzelfde te doen als de coureurs die aan kop gingen. Ik hoop dat we morgen een oplossing kunnen vinden om met meer drive uit de bocht te komen. Nu ik op deze motor een race heb gereden, weet ik de verbeterpunten en de sterke punten van mijn collega’s. Ik hoop dat we morgen dichterbij kunnen komen; ik ga 100 procent geven!”

Vanwege nieuwe regels start Michael zondag vanaf de zesde plaats dankzij zijn negende plek van vandaag.

Resultaten
Superpole

Race 1