Title Image

Blog

ZATERDAG VOL HECTIEK VOOR VAN DER MARK OP ESTORIL

  |   News Racing

Startend vanaf de zesde plek op de grid, maakte Michael van der Mark vandaag direct veel progressie en reed in de zesde ronde de snelste rondetijd. Daardoor kwam hij op zeer korte afstand van de podiumposities. Helaas ging slechts anderhalve ronde later de Nederlander onderuit door een langzame low-side crash nadat hij de voorkant verloor tijdens het remmen in bocht 7. Michael moest daardoor opgeven in de openingsrace van het FIM Superbike Wereldkampioenschap op Circuito Estoril.

 

Het verkorte 2020-seizoen biedt nu nog maar twee kansen voor podiumplaatsen en overwinningen, met de Tissot Superpole Race van morgen om 12.00 uur en de laatste race van het seizoen om 15.15 uur.

 

Michael van der Mark: DNF: “Ik ben echt teleurgesteld. We hadden het gisteren behoorlijk moeilijk, maar vanmorgen hebben we een goede stap voorwaarts gemaakt. In de Superpole was ik niet helemaal tevreden met mijn ronde, maar zesde op de grid en slechts 0,1 seconde van P2 was niet zo slecht. In de race voelde ik mij zelfverzekerd op de R1. We hadden vooraf een aantal dingen aangepast, dus ik moest er even aan wennen, maar na een paar ronden begon ik mij echt op mijn gemak te voelen. ”

“Ik had een redelijk goed tempo, ik denk dat ik zelfs de snelste rondetijd heb neergezet, dus het ging goed en ik wist Jonathan en Gerloff te pakken. Ik denk dat ik sneller was dan ze, maar ik maakte een fout en verloor de voorkant bij het ingaan van bocht 7. Ik weet niet precies waarom. Het is jammer, want we hadden een goed tempo, we konden strijden om het podium en het zou prachtig geweest zijn om daar met Toprak te staan – hij heeft fantastisch werk geleverd vandaag. Morgen zullen we het opnieuw proberen en ik ben nu nog meer vastberaden om mijn vier jaar bij Yamaha op het podium af te sluiten.”