Title Image

Blog

YAMAHA WORLDSBK-TEAMS TERUG IN ACTIE TIJDENS TWEEDAAGSE TEST OP BARCELONA

  |   News Racing

De drie Yamaha World Superbike-teams zijn gretig om weer aan het werk te gaan tijdens een tweedaagse privé-test op Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Deze test start morgen, woensdag 8 juli.

 

Het wordt voor het Pata Yamaha WorldSBK Official Team, GRT Yamaha WorldSBK Junior Team en Ten Kate Racing Yamaha de eerste keer nadat ze begin maart het WorldSBK-paddock van Phillip Island verlieten. De test dient als voorbereiding op de tweede ronde van 2020, die plaatsvindt van 31 juli tot en met 2 augustus.

 

Pata Yamaha hoopt eind deze maand het vroege succes van 2020 voort te kunnen zetten bij de terugkeer op Jerez, het circuit waar Michael van der Mark afgelopen jaar won.

 

Alle rijders en teams zullen zich, tijdens en na de test, houden aan de strikte COVID-19-regels om zo het risico voor personeel, rijders en de bevolking in het algemeen te minimaliseren.

 

Andrea Dosoli: Yamaha Motor Europe Road Racing Manager: “Het is lang geleden sinds de laatste race en de wereld bevindt zich in een ongekende situatie sinds we Phillip Island in maart verlieten. Veel mensen in veel landen hebben het zwaar te verduren gehad als gevolg van de coronavirus-pandemie, die nog lang niet voorbij is. De situatie is verbeterd tot het punt waarop we weer kunnen racen, maar we moeten deze terugkeer op een verantwoorde manier maken.”

 

“We hebben een strikt veiligheidsprotocol geïmplementeerd voor de test van deze week en de opnieuw geplande races, om ervoor te zorgen dat we het risico op infectie voor onze rijders, ons teampersoneel en de mensen met wie we in contact komen tot een minimum kunnen beperken. We hebben veel te testen tijdens de twee dagen in Barcelona als we klaar willen zijn om het seizoen in Jerez opnieuw te starten. We hebben in Australië gezien dat onze rijders en onze R1’s kunnen vechten voor race-overwinningen en ik ben er van overtuigd dat we dit momentum kunnen behouden tijdens wat met zes bevestigde race-evenementen in slechts 10 weken een intens seizoen lijkt te worden. ”