Title Image

Blog

YAMAHA-TEAMS KLAAR VOOR WORLDSBK-HERSTART OP JEREZ

  |   News Racing

Vijf maanden na de seizoensopener op Phillip Island staat er dit weekeinde eindelijk weer een wedstrijd voor het FIM Superbike Wereldkampioenschap op de kalender. Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team, GRT Yamaha WorldSBK Junior Team en het Ten Kate Yamaha WorldSBK Supported Team kijken er allemaal naar uit om in actie te komen op Circuito de Jerez in Zuid-Spanje.

 

Michael van der Mark deed het indrukwekkend goed tijdens de eerste races van het seizoen in Australië: hij miste drie keer op nog geen seconde na het podium. De Wereldkampioen Supersport van 2014 won vorig jaar op Jerez en zal zeker een van de kanshebbers zijn dit weekeinde.

 

Michael van der Mark: Pata Yamaha WorldSBK Official Team: “Ik ben zo blij dat we eindelijk weer kunnen racen na zo’n lange periode zonder. We hebben een paar weken geleden in Barcelona getest, maar nu is het eindelijk tijd om weer echt aan de slag te gaan. Ik voel mij meer dan klaar, ook al zal het anders zijn dan wat we gewend waren, maar dat is voor iedereen zo. Ik heb zo’n geweldig gevoel met de motor en we herinneren ons de races op Phillip Island nog goed. In Jerez kunnen we echt competitief zijn en we hebben als doel om te strijden voor het podium en de overwinning. Ik kijk uit naar dit weekend! Het zal moeilijk en zwaar zijn, maar ik ben er klaar voor, net als het team.”